L’alimentació antioxidant

Comparteix
El secret de la joventut

Les vitamines i minerals naturalment presents als aliments compleixen nombroses funcions fonamentals en el cos humà. Són nutrients essencials, ja que el nostre organisme no les pot generar de manera autònoma. Necessitem ingerir-les en suficient quantitat per poder estar saludables i tot això ho aconseguirem amb una bona alimentació, amb aliments naturals que les contenen. Si vols mantenir-te jove interiorment i exteriorment, apunta’t quines són les vitamines i els aliments més recomanats:

Vitamina A: cuida el teu bronzejat i la teva vista!

  • Aquesta vitamina la trobem en aliments d’origen animal com el fetge, els lactis, els ous… i d’origen vegetal, sobretot aquells que tenen un color ataronjat com el moniato, la carabassa o la pastanaga.
  • El seu precursor és el beta-carotè, associat a potenciar el bronzejat de la pell. Un consum més elevat d’aquests aliments podria comportar un to més ataronjat de pell, però no es relaciona amb un augment de la melanina, que és l’encarregada del bronzejament quan prenem el sol.
  • Compte! Un dèficit d’aquesta vitamina pot causar diversos trastorns relacionats amb la vista.

Vitamina D: molt més que una vitamina.

  • Aquesta vitamina se sintetitza a través de la pell i la seva font principal és la llum solar. Tot i així és recomanable una exposició solar responsable per evitar cremades.
  • La trobem en aliments d’origen animal com el peix blau, el rovell d’ou i els lactis enters, també en algunes fruites i vegetals com l’alvocat, els xampinyons i les taronges.
  • La vitamina D, al ser liposoluble, s’emmagatzema en els nostres adipòcits (cèl·lules del teixit adipós) i per tant, el sobrepès i l’obesitat contribueixen al dèficit de vitamina D. Disminuir aquest greix corporal pot ajudar a augmentar les concentracions de la vitamina emmagatzemada.

Vitamina K. Essencial per una bona coagulació.

  • És molt coneguda per la seva relació amb la coagulació sanguínia, així com per la seva relació amb el metabolisme dels ossos.
  • Els aliments rics en aquesta vitamina són els espinacs, les bledes, la coliflor i els cereals.

Vitamina B: Que no falti en la teva alimentació.

  • No existeix una sola vitamina B, sinó que són tota una família de nutrients amb diverses funcions en el nostre cos. Tenen un paper fonamental en regular l’energia que ens mou, i el seu dèficit s’associa al cansament, fatiga i manca de forces. La vitamina B3 s’obté en aliments com el peix blau, la carn i fruits secs, la vitamina B7 als cereals integrals i llegums, i es relaciona amb la salut del cabell i les ungles. La vitamina B12 no es troba en aliments d’origen vegetal, per això les persones amb una dieta vegetariana s’han de prendre suplementació. 

Una combinació de vitamines amb funcions antioxidants per mantenir-te jove i saludable.

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *