Vegetals frescos vs vegetals congelats

Comparteix

Som molts de nosaltres els que, a l’hora de fer la compra, ens plantegem certes preguntes vers els productes congelats: Són iguals de sans? Quines propietats tenen? Són millors els frescos que els congelats? Tots aquests dubtes sorgeixen en la comparativa d’aquests dos estats en els productes vegetals i sovint, no sabem ben bé les respostes. Així doncs, resolem alguns dubtes que existeixen en la majoria de la població vers aquest tema. 

Podem començar dient que alguns estudis indiquen que els vegetals congelats tenen més nutrients que els productes frescos però, tot i així, són moltes les persones que miren de reüll els menjars congelats. A més, aquells que defensen els congelats, sostenen que el procés evita que es perdin nutrients en el temps que passa des que el producte surt del camp fins que arribar a les llars. Fins i tot aquells que defensen aferrissadament els aliments frescos, admeten que els vegetals congelats també són una opció sana. Així doncs, perquè existeix una certa antipatia cap al menjar congelat?

Hi ha diversos estudis realitzats per part de molts processadors de menjars que fan proves cegues dels seus productes que, en cadascuna d’elles, es demana al consumidor que compari dues mostres, una d’un producte congelats i l’altra d’un fresc. Gairebé sempre, es prefereix la de la varietat de congelats però, si després se’ls mostra quin era el producte congelat i el fresc, gairebé sempre es tria el fresc. 

Els experts suggereixen que el preu pot ser un factor que expliqui aquesta actitud de menyspreu. El menjar congelat es pot produir d’una forma més eficient que el fresc i, per tant, el preu al públic és significativament menor.

Per altra banda, una recerca realitzada per la Universitat de Chester i el Leatherhead Food Research, va determinar que dos de cada tres casos de vegetals i fruites congelades tenien més antioxidants i nutrients que els productes frescos. Asseguren que en el moment que aquests aliments surten de la terra o els reculls de l’arbre o planta, perden part de les vitamines i dels antioxidants i, per tant, si es congelen, es preserven aquestes qualitats durant més temps. Científicament parlant, és cert que es comencen a perdre alguns nutrients tan aviat com el producte es recull, però tampoc es tracta d’una pèrduda molt important i per això, continua sent un producte increïblement sa. Amb aquesta afirmació doncs, podem dir que en la cadena alimentària, el producte fresc i el congelat no són rivals. I és que la quantitat de fruites i vegetals, particularment les primeres, que s’aconsegueixen en els congelats és relativament limitada. Si pensem en les fruites més venudes, com el plàtan, les taronges, les pomes o les peres, ens adonarem que realment no es veuen en els congelats. 

Després de tot això, els especialistes aclareixen que cal fer distincions de menjars congelats i que, com en molts altres aspectes, el tipus de producte, l’empaquetatge i la marca hi tenen un paper important.

Alguns estudis indiquen que els productes congelats tenen més nutrients que els productes frescos i, tot i així, són moltes les persones que miren de reüll els 

menjars congelats

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *