JOVES CUINERS ÀNGEL MONCUSÍ

Comparteix

12 PARTICIPANTS A LA 33ª EDICIÓ DEL CONCURS LLEIDATÀ JOVES CUINERS ÀNGEL MONCUSÍ

 Dilluns, 4 de març, demostraran el seu talent a partir d’un producte sorpresa que no descobriran fins que comenci el certamen

Festa de la Gastronomia i lliurament de premis al Mercat del Pla

 Puntual a la seva cita, torna el concurs Joves Cuiners Àngel Moncusí, creat l’any 1989 per Hostaleria de Lleida, a la recerca  dels joves més talentosos als fogons. La cita serà dilluns, 4 de març, a les instal·lacions de l’Escola d’Hoteleria i Turisme que, any rere any, col·labora amb la Federació en l’organització del concurs. Una edició que posarà en relleu les qualitats tècniques dels 12 participants en l’elaboració dels seus plats. Entre ells un a partir d’un producte local sorpresa. Passió, creativitat i talent culinari des de les 10h del matí del proper dilluns.

JOVES CUINERS ÀNGEL MONCUSÍ aposta des de la seva primera edició pels joves talents  a la cuina i la promoció de la gastronomia de Lleida a través del seu esforç i l’ús dels excel·lents productes locals que són la base principal i matèria primera dels plats a concurs. Per a Josep Castellarnau, president d’Hostaleria de Lleida, “Les 33 edicions del concurs demostren, d’una banda, el nostre compromís amb el talent jove i també, amb la gastronomia de casa nostra, del producte i del territori.  A més, el lliurament de premis coincideix amb la Festa de la Gastronomia oberta a tothom. Per tant, una jornada rodona per celebrar i compartir.

1era edició JOVES CUINERS ÀNGEL MONCUSÍ a l’any 1989.El guanyador podrà gaudir d’un sopar per a dues persones a qualsevol restaurant del país guardonat amb estrelles Michelin, inclosa la nit d’hotel. El segon premi consisteix en la inscripció en un dels cursos de cuina d’una reconeguda escola barcelonina. Són uns premis que estan directament relacionats amb la cuina i no consisteixen en cap dotació econòmica. Així mateix, el millor treball de cuina podrà gaudir d’un àpat a qualsevol establiment associat a Hostaleria de Lleida.

PARTICIPANTS

Els joves cuiners participants que treballen actualment a la cuina d’un restaurant lleidatà són: Helena Costa del Cantamanyanes (Lleida), Jordi Palou de L’Antic Forn (Cervera), Martí Segura de L’Estoneta (Vilanova de Bellpuig), Marc Raluy del Saroa (Lleida), Pol Cura de Cuina Pol Cura (Lleida), Pau Sauret de Cal Xirricló (Balaguer), Genís Santos de El Barri (Lleida), Judit Jové del Cram (Maials), Iván Minguell i Eduard Llop procedents de El Truc (Agramunt).

Procedents de les escoles participen Gerard Barbosa de l’Escola d’Hoteleria del Pallars i Leire Pérez de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida (ESCHOTUR).

 JURAT

El jurat està integrat per reconeguts professionals del sector de la restauració i la gastronomia: Fátima Gismero de la pastisseria amb el seu nom a Pióz (Guadalajara) i pastissera revelació 2021 a Madrid Fusión. Carmine Meloni, xef executiu a Cocina Hermanos Torres. Sergi Fernández, guanyador de l’edició 2023 del concurs Joves Cuiners Àngel Moncusí.

El jurat tècnic de cuina està a càrrec de Mercè Tomás i Carles Frago, professors de l’escola d’Hoteleria i Turisme de LLeida

Per a més informació fes click aquí.

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *