El nou benefici per a la salut descobert en el vi negre

Comparteix

Arriba el cap de setmana i sempre realitzem alguna celebració o àpat extra on l’opció per prendre una copeta de vi ve de gust, sempre i quant no haguem de conduir ni estiguem prenent medicaments com els opiacis o antidepressius. A l’hora d’escollir, el vi negre és l’alternativa més beneficiosa per a la salut. Diferents estudis han conclòs que una copeta de vi ens ajuda a disminuir el risc de patir malalties cardiovasculars.

Ara, una nova investigació, per part de el King’s College London al Regne Unit publicada a la revista Gastroenterology,  apunta a un altre benefici que no es coneixia fins al moment: millora la diversitat bacteriana als nostres intestins i pot protegir la nostra salut en general. La investigació es va fer comparant els efectes de la cervesa, la sidra, el vi negre, el vi blanc i les begudes Es van tenir en compte altres condicionants com l’edat, el pes, la dieta i l’estat socioeconòmic per descartar altres factors. Després de considerar tots aquests factors, es va demostrar que efectivament existeix una vinculació entre la diversitat bacteriana i el consum de vi negre. Els consumidors de vi negre tenien un major nombre de bacteris diferents, taxes més baixes d’obesitat i nivells menors de colesterol.

La investigació s’ha dut a terme al Regne Unit, els Països Baixos i els Estats Units. Els científics creuen que la causa que explica aquest benefici podria estar en els polifenols que es troben en el raïm. Els polifenols són unes substàncies químiques que es troben de forma natural en les plantes. Els flavonoides i els àcids fenòlics són tipus de polifenols. Les fruites i verdures són molt riques en aquests compostos, que al seu torn són plens d’antioxidants que combaten el dany cel·lular.

En definitiva, el psiconeuroimmunòleg Xevi Verdaguer afirma al seu blog que el vi negre té molt bones propietats gràcies a la seva riquesa en quercetina, myricetina, catequina i epicatequina, proanthocyanidinas, anthocyanidinas i estilbene resveratrol. Uns flavonoides que ofereixen activitat antiinflamatòria (inhibeix el COX-2, les PGE2 i l’òxid nítric sintasa) i antioxidant en estimular l’activitat de la proteïna Sirtuin-1 (SIRT1) que controla la producció d’insulina, glucosa i la supervivència de les nostres cèl·lules. A més, hem vist que concretament el resveratrol modula l’excitabilitat neuronal del sistema nerviós central i perifèric oferint un efecte antiinflamatori per al control del dolor crònic i per neuràlgies com la del nervi trigemin.

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *