Parlem de salut sexual

Comparteix

La OMS (Organització Mundial de la Salut) defineix la salut sexual com un estat de benestar físic, mental i social en relació amb la sexualitat, requerint un enfocament positiu i respectuós de les relacions sexuals, així com la possibilitat de tenir experiències plaents i segures, lliure de tota coacció, discriminació i violència. La sexualitat és un aspecte fonamental dels essers humans i que cal parlar-ne i tractar-la amb normalitat. És tant important com l’alimentació o l’exercici físic, fonamentals per la nostra salut, tot i que la seva practica depèn una mica dels factors de cada cultura.

Hi ha moltes consideracions a tenir en compte per tal de poder gaudir de la salut sexual i coses que podem fer per tal d’assegurar-nos-la. La primordial és fer exercici, ja que potencia el benestar sexual i a conseqüència, a augmentar el desig. Seguir una alimentació equilibrada ens proporciona energia per poder tindre relacions plaents ja que els nutrients que ingerim poden alterar certs mecanismes hormonals relacionats amb el libido.

Aprèn a gaudir i a trencar amb els estereotips, la salut sexual no és només absència de malalties, sinó també saber gaudir de la sexualitat i actualment existeixen molts aparells que poden ajudar a augmentar el plaer tant masculí com femení.

L’estrès és sense dubte és el pitjor aliat, ja que redueix el nivell de testosterona en sang i per tant, també les ganes i la motivació de voler practicar sexe, per això és important tindre control sobre el nostre estat emocional. Seria ideal realitzar exercicis de control i respiració com la meditació o el ioga, ajudarà a calmar els nervis i l’ansietat. 

Utilitza anticonceptius. Tot i que la salut sexual és molt més que l’absència de malalties, és molt important prevenir patologies relacionades amb la sexualitat. Per prevenir-les és imprescindible utilitzar-los ja que ens ajuden a prevenir malalties de transmissió sexual i embarassos no desitjats. Pots preguntar al teu metge de confiança sobre els anticonceptius més idonis per tu.

Per últim, Informa’t! Parla amb el teu metge, els teus amics o amb la teva persona de confiança sobre temes de sexualitat per estar informat i fomenta la comunicació en parella, és una manera de gaudir de relacions agradables i evitar practiques que ens puguin fer sentir incomodes.

No totes les persones tenim el mateix concepte del que és demostrar afecte, ni ho demostrem de la mateixa manera. La comunicació afectiva tracta llavors de comunicar a la teva parella els teus sentiments i desitjos assegurant-te que ha sigut entenedor per l’altra persona. 

Consulta altres articles de salut a la nostra web de magazinelleida.com

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *