Ioga facial, per a què serveix?

Comparteix

Tots sabem que és la gimnàstica i que s’ha de treballar la musculatura del nostre cos per estar saludables, però creus que el nostre rostre no en necessita? Amb el pas dels anys, els músculs facials van perdent força i per conseqüència, redueixen el seu volum. Segons un estudi realitzat per investigadors de la Universitat Northwestern (EUA), si fem exercicis facials durant un temps determinat i amb constància diària, podrem tonificar els músculs del rostre i millorar el seu aspecte.

Nosaltres t’expliquem una senzilla rutina de ioga facial per aconseguir un cutis ferm, pell lluent, sense arrugues i sense cap mena d’esforç, per a què el converteixis en un hàbit molt saludable. T’animes?

Existeixen molts exercicis de gimnàstica facial i el seus objectius són reforçar els lligaments i millorar el contorn. Però el més important és la forma de realitzar-los per poder veure resultats, augmentar la força i el to muscular de la cara en molt poc temps. Durant només 15 minuts al dia, davant d’un mirall, mirant la televiso o abans d’anar a dormir, pots aconseguir resultats ràpids i aprofitar la rutina per relaxar-te després d’un dia intens, amb respiracions profundes. 

Avantatges

  • Combat la flacciditat de la pell
  • Contorn de la cara ben perfilat
  • Pell més llisa i ferma
  • Allisa les arrugues facials com les potes de gall
  • Estimula la circulació de la sang
  • Produeix nou col·lagen
  • Redueix bosses, ulleres i papada

A mesura que els 57 músculs de la cara s’exerciten i tonifiquen, succeeix que la pell es reafirma i es redueixen les línies d’expressió i les arrugues. Al millorar la circulació sanguínia, estimula la producció de fibroblasts responsables de la fermesa i millora el color cutani, perquè els teixits s’oxigenen.

Rutina d’exercicis

Prepara la pell pels exercicis: Realitza petits cercles al cuir cabellut, com si estiguessis rentant-te el cap, per activar la circulació i alliberar tensions.

Desperta el rostre: Agafa els lòbuls de les orellesamb el polze i l’índex i aixeca’ls suaument en direcció cap a la punta de les orelles. Sembla mentida però aquest moviment desperta el rostre a l’instant!

Llavis ferms: Amb el cap inclinat lleugerament cap endarrere, fes el gest de fer un petó. Després, relaxa el rostre mentre agafes aire profundament. Un cop exhalis, imagina que estàs bufant una espelma i empeny lleument els llavis cap a fora. Aquest exercici és perfecte per reafirmar els llavis i tornar la fermesa de la línia de la mandíbula.

Combat la flacciditat: Per exercitar el múscul platisma (el del coll i la barbeta), posa els teus punys tancats baix la barbeta i intenta obrir la boca fent pressió amb els artells.

Bona cara en 30 segons: Consisteix a prémer suaument les galtes amb el polze i el dit índex durant 30 segons. Perfecte perquè la pell tingui un aspecte més lluminós i saludable, i per augmentar la circulació i eliminar toxines.

Redueix el “codi de barres”: Recorre, amb la llengua, la part interior dels llavis tres vegades i repeteix-ho en la direcció oposada. Ajudarà a suavitzar els plecs nasolabials i les línies fines al voltant de la boca, aixecant i enfortint els músculs.

Front llis: Per allisar i tibar les arrugues del front, realitza aquest gest: simultàniament i en tots dos costats de front, amb les dues mans, llisca els tous dels 4 dits des del centre del front cap a les temples. Fes repeticions durant un minut!

Descobreix altres articles de salut a la nostra web de magazinelleida.com

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *