Els productes Cruelty Free, com els identifico?

Comparteix

El segell Cruelty Freee garanteixen que els productes de bellesa al mercat, no s’han testat en animals sota assajos i proves experimentals en laboratoris. Un punt a destacar i que no podem confondre és que, aquesta definició no implica que el producte no tingui derivats animals, en aquest cas seria un producte vegà. Així doncs, identifiquem aquests productes amb uns logotips certificats que, per obtenir-los, una empresa certificadora realitza una investigació per comprovar si, realment, l’empresa no testa en animals.

Els segells certificats són els següents:

Segell Leaping Bunny a l’Unió Europea i Canadà, també Internacional

Segell PETA a Estats Units

Segell CCF (Choose Cruelty free) Rabbit a Australia

Segell Te Protejo a Amèrica del Sud

Quins són els beneficis d’utilitzar aquests productes? L’organització pels drets dels animals Humane Society International calcula que anualment més de 100.000 animals són utilitzats per la indústria cosmètica arreu del món, una dada que pot ferir la sensibilitat d’algunes persones. Un dels beneficis que ens aporta consumint aquests productes és reduir l’explotació d’aquests animals, com conills, ratolins o hàmsters.

Hi ha molts altres mètodes alternatius a testar amb animals que certifiquen la seguretat dels productes, com per exemple tests in vitro, treballs en cultius cel·lulars i models matemàtics i computacionals, entre d’altres.

Com hem dit al principi, no tots els productes amb aquest segell són vegans, però sí que tots els productes vegans són Cruelty Free. Això vol dir que estan formulats amb components naturals, ideals per a tot tipus de pell, ja que els seus ingredients no obstrueixen els porus ni provoquen irritacions de la pell. A més, moltes de les marques veganes utilitzen materials reciclats per envasar els seus productes per fomentar la conscienciació i el respecte amb medi ambient. Així doncs, nosaltres t’exposem les alternatives, però està a les teves mans escollir.

Hi ha marques catalanes veganes i Cruelty Free que hauries de conèixer, com Arôms Natur, Freshly Cosmetics, Amai Hana o MON.

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *