Nous hàbits gastronòmics post Covid-19

Comparteix

Són moltes les coses que han canviat després d’aquesta situació de pandèmia mundial, una d’elles ha sigut valorar, encara més, la nostra salut, i per això han sorgit nous hàbits durant la nostra vida quotidiana. Un d’aquests exemples ha sigut l’augment del consum de productes naturals i frescos, una tendència sostenible que ha fet créixer el consum de peix un 11,8%, de carn un 8,6% i de fruites i verdures un 7,4%, segons dades que ens proporcionen diferents estudis de mercat a Espanya.

El fet d’haver d’estar més temps a casa, també ens ha fet crear la necessitat d’estar ocupats amb activitats diferents, per això, un altra de les tendències més populars d’aquest any ha sigut la creació d’un hortet a casa de plantes que es puguin possiblement consumir, o cuinar els productes d’una forma més elaborada.

Les classes de cuina virtuals han augmentat notablement durant la pandèmia, ja que són una proposta divertida on aprendre moltes tècniques culinàries per no dependre del “menjar fora”. Una altra curiosa tendència del món gastronòmic a sigut el donar importància a l’esmorzar. Això ve del fet de cada cop hi ha més persones que teletreballen, permetent així que el primer àpat del dia es pugui elaborar i consumir amb més temps i tranquil·litat, quedant-nos més plens i evitant així el picar entre hores abans de dinar.

Alhora, també s’ha apostat per la incorporació de la digitalització en molts dels aspectes quotidians de la vida, com la compra on-line als supermercats o el repartiment a domicili de restaurants. També s’ha començat a optar per anar a botigues d’aliments a granel, contribuint així a una millor generació de residus i que a més solen assortir de productes de qualitat, de producció respectuosa amb el medi ambient i de proximitat. Llegums i grans, farines i cereals, tes i espècies, són alguns dels productes que podem trobar en aquests comerços.

L’estudi de l’Agència Catalana de Consum (ACC) “Impacte de la crisi covid-19 en els hàbits de consum a Catalunya en el post-confinament”, indica que la crisi de la covid-19 ha accelerat tendències de consum, com ara la preferència creixent pels comerços locals i socialment responsables, per la compra de productes saludables de forma conscient i una clara reducció en el malbaratament d’aliments.

A poc a poc ens anem adaptant als nous ritmes de la societat, creant costums saludables que a la llarga, ens puguin beneficiar físicament i mentalment.

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *