Noves professions amb les xarxes socials per bandera

Comparteix

En la societat actual, Internet i les noves tecnologies mòbils han esdevingut eines bàsiques per la comunicació i la presa de decisions de persones i organitzacions. En concret, les xarxes socials ens han donat la llibertat de poder compartir continguts en temps real amb una comunitat d’espectadors i consumidors de les xarxes. Per a les empreses, són una eina per augmentar la visibilitat d’una marca i ajudar a millorar la reputació on-line del negoci i/o a comunicar les característiques dels productes, impulsant notablement l’estratègia de màrqueting digital. Sembla mentida, però és possible dedicar-se a les xarxes socials professionalment i, és una professió molt exigida. Existeix una demanda per part de companyies molt diverses d’aquestes professions, i nosaltres n’esmentem algunes.

  • Creadors de contingut

Tenen la funció de generar contingut escrit, fotogràfic i animat, fins i tot interactiu digitalment de manera que connecti l’audiència amb la marca i els valors que vulgui transmetre. Publicar contingut de valor de manera periòdica requereix una gran dosi de dedicació i creativitat. Aquesta funció pot ser realitzada per periodistes, redactors i en alguns casos bloguers, amb experiència en edició i gestió de continguts.

  • Influenciadors o Influencers

Són persones que destaquen a les xarxes socials pel tipus de contingut que ofereixen, sigui per la seva qualitat o originalitat. Gaudeixen d’una certa legitimitat i confiança, fins al punt de crear opinió o tendències entre una àmplia comunitat i molts d’ells estableixen relacions amb marques patrocinant productes o serveis, per això és una professió molt valorada actualment.

  • Community Manager

S’encarrega de comunicar-se amb l’audiència d’una marca o institució a les diferents xarxes socials d’una empresa. Interactua amb els usuaris, crea contingut i actualitza els perfils de la marca. Té coneixements de màrqueting digital i la seva missió és augmentar la comunitat digital d’una empresa i tenir cura de la imatge online.

  • Analista Web

És la persona que s’encarrega de mesurar i analitzar els efectes de qualsevol acció realitzada a Internet per part d’una empresa. Recopila i analitza dades per interpretar-les i establir una relació de causa-efecte respecte les accions que ha de prendre un negoci quan inverteix en màrqueting. L’analista ha de seleccionar aquelles accions més rentables que aniran dirigides a un públic objectiu concret.

Actualment dedicar-se a les xarxes socials de manera professional és un fet. L’era de les connexions ha arribat per quedar-s’hi!

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *