Noves tendències de construcció que marquen la diferència

Comparteix

Molts sectors del mercat, com el tecnològic, no deixen d’evolucionar durant el temps, i el sector de l’arquitectura i la construcció tampoc. Els mètodes de construcció avancen i els projectes arquitectònics s’adapten als canvis socials, econòmics i noves demandes del mercat, com la recent preocupació per al medi ambient i la sostenibilitat. Així doncs, que ens depara l’any 2023 en el sector de la construcció?

Projectes més sostenibles

L’any nou vindrà marcat per construccions i projectes més sostenibles, perquè la preservació del medi ambient està essent un tema molt preocupant que cal tractar per a un futur millor. Edificis integrats al medi, curosos amb la natura, materials sostenibles i estructures estudiades per aprofitar al màxim els recursos com la llum solar i l’aire. El principal objectiu d’aquestes construccions és reduir els residus i emprar materials que redueixin l’empremta ambiental, que pugin reutilitzar-se i tecnologies d’obtenció d’energia renovables, com les plaques solars.

Tecnologia verda

Dins d’un projecte arquitectònic, s’ha de tindre en compte les tecnologies que envolten tot el projecte, com per exemple la incorporació de sistemes de control d’accessos per a oficines o habitatges, la instal·lació d’energies renovables, com la solar i la eòlica, i electrodomèstics eficients.

Dissenys flexibles, multifuncionals i lluminosos

Ja siguin habitatges o oficines, els espais oberts i multifuncionals s’han tornat de tendència. Les oficines aposten per una imatge més ampla i diàfana que permeti realitzar cotreball, és a dir, compartir la zona de treball entre professionals de diferents sectors, per potenciar la col·laboració i la creació de sinergies. També, aquests espais han de permetre el descans incorporant mobiliari adequat, com sofàs, taules i màquines per poder fer algun refrigeri.

Espais exteriors

Una construcció amb espai exterior dona un gran valor afegit al projecte, ja que amb el temps hem aprés a valorar-los, sobretot després de la pandèmia. Poder gaudir de l’aire lliure des de la comoditat és un “privilegi” que moltes persones no ens podem permetre, però en els projectes constructius del futur es treballa per incorporar-les.

Opcions residencials low-cost

El mercat residencial actual ofereix moltes alternatives als habitatges convencionals, com les cases modulars o prefabricades. Aquest tipus de construccions solen ser bastant més econòmiques i sostenibles, i el futur aposta per elles, ja que els materials de construcció són de segona mà i les opcions de personalització son infinites.

L’arquitectura i la construcció del futur no només aposta per adaptar un comportament més sostenible i funcional, també estudia l’accessibilitat i la inclusivitat. 

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *