LA INSTAL·LACIÓ DE CANONADES MULTICAPES

Comparteix

Davant les canonades de coure i plàstic és interessant conèixer-ne les seves característiques i, també, de la instal·lació de canonades multicapes, així com els seus avantatges, ja que podrien esdevenir la solució perfecta per a la teva llar.

El tub que conforma la canonada multicapa és de polietilè d’alumini. Es tracta d’un tub de construcció híbrida que uneix metall i termoplàstic i que es compon de dues capes de polietilè i una d’alumini, entre les quals hi ha dues capes intermitges adhesives per cohesionar el conjunt de les tres capes.

Avantatges de les canonades multicapes:

  • Es poden utilitzar per al subministrament d’aigua freda i calenta a les instal·lacions de calefacció, fontaneria i sòl radiant. És resistent a temperatures de 95 °C de forma contínua i pujades puntuals de fins a 110 °C.
  • La instal·lació és més econòmica, senzilla i còmoda que les de plàstic o coure. El material és més fàcil de tractar, ja que en fred té millor curvatura i manté la forma donada.
  • És més lleuger i té una durada més llarga. La vida útil de la canonada multicapa arriba als 50 anys, sempre en funció de l’ús, el manteniment i el tipus de treball.
  • Les canonades multicapes superen el problema de dilatació longitudinal que tenen les canonades de plàstic.
  • Es recomanen per a instal·lacions visibles. Gràcies a la capa d’alumini que tenen es mantenen sempre rectes, encara que hi circuli aigua a altes temperatures. Gràcies a la seva resistència, necessiten menys grapes o suports de fixació. D’aquesta forma, la instal·lació queda més neta i atractiva a la vista.
  • Són més dures i resistents, perquè en les obres els tubs resisteixen sota fonaments, morters, escaioles…, pràcticament cap material d’obra les fa malbé.
  • Idònies per a les instal·lacions de calefacció. La capa d’alumini actua com una barrera contra l’oxigen i contribueix a retardar l’oxidació dels elements metàl·lics.

Per triar els millors materials per a les teves obres, reformes o nou habitatge, el més recomanable és tenir molt en compte l’opinió i l’experiència dels professionals que contractis per dur a terme el treball.

En el cas que tu mateix facis l’obra, compta amb el consell expert que trobaràs allà on compris el material necessari. Podràs consultar dubtes i preguntar característiques concretes del teu cas.

La importància d’unes canonades de qualitat és molt important en qualsevol habitatge. Les fuites, pèrdues i/o accidents que hi estan relacionats són problemes comuns i, en aquests casos, l’assegurança de la llar és sempre la sortida i la resposta amb més garanties i protecció, tant per a les teves canonades com per a tot l’habitatge.

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *