Ecodescoberta de les plantes que creixen al Parc de la Mitjana

Comparteix

Nova activitat gratuïta de la Regidoria de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica per atansar la natura a la ciutadania

REGIDORIA DE CULTURA, CIUTAT I TRANSICIÓ ECOLÒGICA

17 persones han participat aquest diumenge al Parc de la Mitjana en la nova activitat que la Regidoria de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Lleida ha programat dins la temporada d’Ecoactivitats amb la qual es pretén atansar la natura a la ciutadania. En aquesta ocasió, els assistents han conegut com es reprodueixen les plantes del parc i han aprés que la capa blanca que cobreix els camins en aquesta època de l’any són llavors i no pol·len, com a vegades es confon popularment. De la mateixa manera, els visitants han conegut que molts dels arbres del bosc de ribera, com l’àlber o el xop, es reprodueixen i dispersen mercès a les llavors que mou el vent.

Durant aquesta activitat s’ha pogut diferenciar entre les flors que pol·linitzen els insectes, com les de l’arç blanc o el roser silvestre, amb pètals vistosos, i les que es fecunden pel vent, com les dels xops o els salzes, que passen molt més desapercebudes.

Els participants han trobat llavors d’om i de freixe, envoltades d’una capa que les ajuda a volar i a dispersar-se, i han vist com moltes plantes, com la canya o la boga, es reprodueixen sense utilitzar les flors a partir dels rizomes o arrels subterrànies.

En una zona del bosc, també s’ha pogut notar l’aroma mel·lífic que desprèn el ginestó, atraient així als insectes pol·linitzadors.

Tot això s’ha pogut apreciar fent un agradable passeig pel bosc de la Mitjana, en un dia esplèndid.

Aquesta ecodescoberta forma part del programa “Ecoactivitats”, que inclou tot un seguit de propostes de natura i medi ambient de diferents temàtiques per a tots els públics.

Les properes activitats previstes en el programa de les Ecoactivitats 2022 són el diumenge 24 d’abril, una sortida per conèixer el paisatge de l’Horta de Lleida a través dels diferents tipus de sòls, i el dissabte 30 d’abril, una sortida urbana per descobrir els artròpodes que viuen a la ciutat.

El programa d’Ecoactivitats es pot consultar al nostre web: https://urbanisme.paeria.cat/sostenibilitat, i seguir-nos a les xarxes @lleidaenverd

Per més informació visiteu la seva pàgina web: lapaeria.cat

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *