L’Oficina de Turisme atén gairebé un miler de persones durant la Setmana Santa

Comparteix

Lleida inclou el turisme inclusiu entre les seves propostes

TURISME DE LLEIDA

L’Oficina de Turisme de Lleida ha atès 966 persones durant les vacances de Setmana Santa (del 9 al 17 d’abril), una xifra lleugerament superior a la que es va registra ara fa un any (950), malgrat el temps plujós del Dijous Sant, i que marca una tendència creixent a recuperar les xifres prèvies a la pandèmia.

El dia que més turistes es van atansar fins a les dependències municipals a la cerca d’informació va ser el Dissabte de Glòria, 16 d’abril, quan van passar 231 visitants, seguit del Dijous (153) i el Divendres Sant (133).

Les principals procedències d’aquests turistes són Barcelona i la seva àrea metropolitana, Girona, País Basc, Madrid, Comunitat Valenciana i Aragó.

Principalment, el perfil d’aquests visitants respon a un turisme cultural, que s’interessa per conèixer el patrimoni de la ciutat i que complementa amb la degustació de la gastronomia local i amb altres propostes saludables com les rutes per espais de la ciutat.

Precisament, durant aquests dies de Setmana Santa, Turisme de Lleida ha programat set propostes visites guiades per a conèixer la ciutat: tres City Tour, a més del recorregut pel Centre Històric i el Dipòsit de l’Aigua, la Lleida Modernista, la Lleida Secreta i la Lleida Sacra, que només acostuma a oferir en coincidir amb la Setmana Santa.

Han estat 155 els turistes que s’han apuntat a algun d’aquests grups, essent la City Tour qui s’ha endut més de la meitat dels inscrits (83).

A més d’aquestes visites, la Paeria ha fet un pas més per possibilitar el gaudi d’un turisme inclusiu a la ciutat i, en col·laboració amb una agència especialitzada, ha ofert la possibilitat d’atansar aquesta activitat als col·lectius que ho desitgin, tal com s’ha fet durant aquesta Setmana Santa.

El president de Turisme de Lleida i tinent d’alcalde de la Paeria, Paco Cerdà, ha valorat molt positivament aquest balanç. Tall de veu P. Cerdà

Castell Templer, visitants i horari

El balanç de Turisme de Lleida és encara més positiu fent un repàs a l’activitat del Castell templer de Gardeny. La comparativa amb l’any anterior reflecteix que 462 turistes han passat aquests dies per la poderosa comanda medieval, 167 més que durant el mateix període del 2021. El dia de major afluència a l’equipament del Turó de Gardeny va ser dissabte passat, quan es van registrar 147 visitants, gairebé la tercera part del global de les vacances.

També les visites guiades han atret més interès que en altres exercicis, ja que gairebé 1 de cada 4 turistes ho va fer acompanyat d’un guia (115).

Cal assenyalar que, entre la procedència dels turistes que passen pel Castell de Gardeny, hi figuren molts lleidatans, pel fet que aquest és un equipament que encara no és prou conegut per a la majoria de la ciutadania, donat que també és relativament recent la seva recuperació com a patrimoni turístic. A més dels lleidatans, aquests dies han passat pel castell templer gent vinguda majoritàriament de Barcelona i València. També hi han passat de Tarragona, Girona, Saragossa, Vitòria, Múrcia, Castelló, Madrid, Oviedo, i Alacant. En l’àmbit internacional, destacar els procedents d’Holanda, Itàlia, Veneçuela, Colòmbia i Rússia.

Per una altra part, cal assenyalar que la Setmana Santa també marca el canvi horari per visitar el Castell de Gardeny. Des del Dijous Sant, l’equipament turístic romandrà obert al públic entre setmana fins al mes de juny, quan entrarà en funcionament la temporada d’estiu.

A partir d’ara, el castell estarà obert de dimarts a diumenge, de 10 del matí a 2 del migdia. La novetat d’enguany és que l’horari també s’amplia a la tarda. D’aquesta manera, els dimarts i dijous també podrà visitar-se de 4 a 6 de la tarda. 

Per més informació visiteu la seva pàgina web: lapaeria.cat

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *