Consells bàsics per tancar la casa durant les vacances i evitar robatoris

Comparteix

Ara som molts els que marxem de vacances i deixem el nostre habitatge desocupat per alguns dies, inclús setmanes. Tot i que els robatoris han disminuït en els últims anys, és important prendre les mesures més adients per tal d’evitar-los. Per altra banda, també hem d’evitar possibles accidents provocats per descuidar-se aixetes mal tancades o finestres obertes, seguint unes rutines de seguretat molt bàsiques.

En aquest article volem donar-vos alguns consells perquè la tornada a la rutina no us doni cap disgust més que el fet d’haver de tornar a la feina.

  1. Si estem fora, una mesura dissuasiva per als intrusos serà aparentar que hi ha algú a casa. Per fer-ho, si alguna persona de confiança es troba a prop de casa durant la nostra absència, l’ideal seria demanar-li que visiti la llar un parells de cops, obri les finestres i encengui les llums per mostrar moviments a l’habitatge.
  2. Deixar un contestador connectat que eviti que el telèfon fixe soni durant diversos minuts de manera continuada, així no es notarà l’absència de que es noti l’absència. També serviria engegar un aparell d’assistència virtual que pogués encendre la ràdio durant alguns moments del dia.
  3. No amaguis mai la clau a les proximitats de la casa o en llocs com la bústia, els testos o la caixa de comptadors.
  4. És un moment ideal per apagar aquells dispositius que mantenim en stand by, com per exemple l’encaminador, és a dir, el router. Durant aquests dies no s’utilitzaran i serà un manera d’evitar curtcircuits i despeses d’energia.
  5. Desconnectar l’electricitat pot semblar-nos una bona idea, però vigileu, treure-la fa més evident que la casa està deshabitada durant aquesta època determinada i alguns aparells com la nevera, poden danyar-se.
  6. Vigileu amb les xarxes socials! Compartir els nostres plans amb els nostres éssers estimats a través de les xarxes és una activitat habitual del nostre dia a dia. De totes maneres, deixar constància per escrit sobre les nostres absències del domicili pot proporcionar informació privilegiada a persones no desitjades.
  7. La instal·lació d’una alarma clàssica durant el període estival és el més aconsellable. Moltes persones però, només col·loquen l’indicatiu d’alarma com a mètode dissuasius. Els sistemes més clàssics, tot i que no estiguin connectats a una centraleta, aconsegueixen aquest efecte i posen en alerta als veïns.
  8. Si quant tornes de viatge et trobes la porta de casa oberta, no hi entris. Qui sigui que hagi entrat podria continuar a dins. Truca i dona’n coneixement a la policia, i espera a que arribin.

En conclusió, si segueixes aquests fàcils i útils consells ens assegurem unes vacances despreocupades i una tornada sense preocupacions i maldecaps.

Tot i que els robatoris han disminuït en els últims anys, és important prendre les mesures més adients per tal d’evitar-los.

Per a més informació, consulta la web: www.cads.gencat.cat

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *