Aprèn a fer conserves i aprofita les fruites i verdures de temporada

Comparteix

Font: Revista Gente de hoy

A l’hora de mantenir una dieta equilibrada i saludable, no hi ha res millor consumir aliments de temporada. No obstant això, existeix una opció vàlida per conservar-les quan el calendari de fruites i verdures del mes, s’acaba: les conserves! I si les fem nosaltres mateixos, vendran més de gust, perquè no portaran conservants ni additius. Aquesta pràctica, que avui dia ens pot semblar estranya, no ho era per a les nostres àvies que, després de la recollida de la collita de l’hort o d’algun arbre fruiter, preparaven les conserves amb l’objectiu de no desaprofitar res i assegurar-se de comptar amb aquests aliments al llarg de l’any. Si vols provar com te’n surts, segueix aquests passos i les teves conserves duraran molt de temps en perfectes condicions.

SELECCIONAR LES FRUITES O VERDURES

Cadascú consumeix les fruites i verdures que més li agrada, podent ser més verdes o madures. Quan parlem de conserves, és important que, tant fruites com verdures, estiguin en un punt òptim de maduració, per la qual cosa evitarem escollir-les massa verdes.

PREPARAR LA CONSERVA

Un cop seleccionades les peces amb les quals fer la nostra conserva, les rentarem bé i les pelarem. Podem fer conserves trossejant-les o a rodanxes, o coure les fruites amb sucre prèviament per fer confitures o melmelades

ESCULLIR L’ENVÀS

Un dels punts essencials a l’hora de fer conserves és l’esterilització dels pots. Per fer això, les introduirem en aigua bullint uns minuts. Un cop fet,  ja podem emplenar els envasos de les conserves. Ens assegurem de deixar aproximadament 1-2 centímetres entre la tapa i l’aliment, ja que si s’omple fins dalt, pot trencar-se el vidre durant l’envasament al buit. El tanquem de manera hermètica i, a continuació, introduïm els pots en una olla amb aigua i sal fins just a sota de la tapa i els deixem bullir. Si els envasos són mitjans, els haurem de deixar uns 40 minuts. Ja pasteuritzats, deixem que es temperin a la mateixa olla i un cop fet, comprovem que se n’ha mantingut l’hermetisme.

DESAR I GAUDIR QUAN VULGUIS

Perquè les nostres conserves es mantinguin en perfecte estat durant diversos mesos, és important desar-les en un lloc fresc, sec i allunyat de la llum. Podem optar per posar una etiqueta amb el nom de la conserva i la data de l’envasat, per tenir un millor control.

Aquesta pràctica, que avui dia ens pot semblar estranya, no ho era per a les nostres àvies que, després de la recollida de la collita, preparaven les conserves amb l’objectiu de no desaprofitar res.

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *