Què és la Kombutxa?

Comparteix

Estem segurs que has sentit a parlar algun cop d’aquesta beguda, ja que ha guanyat popularitat durant els últims anys, i si no és així, t’expliquem què és i perquè és tan saludable. 

La kombutxa és una beguda mil·lenària amb moltíssimes propietats nutritives, es creu que es va inventar a la Xina fa 2.000 anys i que la prenien els antics samurais per tots els beneficis saludables. Es tracta de te verd fermentat amb una barreja de bacteris i llevat anomenat “Scoby” (sigles en anglès de Colònia Simbiòtica de Bacteris i Llevats), que fa absorbir el sucre i transformar els polifenols del te en altres components orgànics que eviten el desenvolupament d’altres microorganismes. Aquest procés de fermentat, que dura dues setmanes, dona a la beguda la seva principal característica: els probiòtics, així com un sabor molt peculiar, semblant a la sidra.

En primer lloc, els probiòtics ajuden a reforçar el sistema immunitari i a tenir un bon funcionament digestiu, conté vitamines C, B6 i B12 a més, d’antioxidants i àcid fòlic. Fins i tot, alguns estudis afirmen que ajuda a controlar la diabetis i minimitzar el risc de patir una malaltia cardíaca. Hi ha una llista infinita de propietats que de ben segur, et despertaran les ganes de provar-la! 

Ajuda a desintoxicar l’organisme, gràcies a l’àcid glucurònic que s’adhereix a les substàncies tòxiques i les elimina per l’orina.

Reducció de la pressió arterial i del nivell de colesterol en sang. 

• Alleugeriment dels símptomes de l’artritis i de la gota.

• Ajuda a equilibrar la flora intestinal. 

• És una aliada contra les hemorroides.

• Redueix la formació de calcificacions renals.

• Ajuda en casos d’asma i bronquitis.

• Minimitza els mals de cap.

Alleuja els trastorns menstruals i els fogots propis de la menopausa.

• Millora la salut de les ungles, del pèl i de la pell.

Promou les funcions del fetge.

A banda de tots aquests beneficis per a la salut, també cal remarcar que és ecològica, vegana i sense gluten, característiques que s’adapten a tota mena de gustos i condicions. Aquest estiu pot ser una alternativa saludable als típics refrescos de tarda al bar o per acompanyar un aperitiu. També pots combinar-ho amb un suc de la teva preferència, gel i una rodanxa de fruita, per fer-ho més gustós i apetible, també per als més petits!

Descobreix altres articles de gastronomia a magazinelleida.com

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *