Beu-te l’horta amb un bon gaspatxo

Comparteix

Sabies tots els seus beneficis?


Ja arriba el bon temps i, amb ell, tot un grapat d’aliments refrescants com el gaspatxo. Ideal per combatre la calor, aquesta sopa freda també aporta un considerable nombre de beneficis saludables. Hidrata, refresca, depura i és ric en fibra, vitamines, minerals i greixos saludables. Aquests són alguns dels trets característics que més destaquen d’aquest plat tradicional.

El gaspatxo, elaborat a partir d’hortalisses fresques, és una molt bona opció per anar combinant amb els àpats i, a més, per preparar-lo es poden barrejar diferents ingredients provinents de l’horta. Els més habituals són: tomàquet, pebrot verd, cogombre, ceba i all. A aquesta combinació se li afegeix aigua, sal, oli, vinagre i també hi ha qui hi posa pa torrat o fruits secs. Com més aigua s’afegeix, menys calories i més lleuger serà el plat.

El gaspatxo és generalment baix en calories perquè està fet a base de vegetals i, si no compta amb grans quantitats d’oli, suposa un plat totalment saludable.

Com és un menjar elaborat a partir d’aliments crus i naturals, el gaspatxo és ric en antioxidants, especialment en licopè, un compost que es troba al tomàquet i que pot ajudar al bronzejament de la pell, així com a la hidratació, juntament amb la vitamina C que li aporta el pebrot.

Per ajudar a prevenir els refredats, per exemple, el gaspatxo és un bon aliat, perquè també és ric en minerals com el ferro, el fòsfor, el calci i en vitamines (A, C i E). Patologies com el colesterol i la hipertensió també es poden prevenir millorant la dieta amb menjars baixos en calories com el gaspatxo.

Nombrosos experts en l’àmbit de la nutrició i la dietètica consideren el gaspatxo com una beguda isotònica a causa del seu alt contingut en aigua i sals minerals. És un plat també òptim per mantenir els nivells d’hidratació del cos humà, especialment durant els mesos més calorosos de l’any. A més, el gaspatxo ajuda a depurar l’organisme i a eliminar residus que intoxiquen la pell.

Hidrata, refresca, depura i és ric en fibra, vitamines i minerals”

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *