L’Alga Wakame

Comparteix

L’alga wakame és un vegetal del mar, considerat un dels productes de la natura més rics en ferro i calci.La medicina tradicional xinesa classifica les algues dins de la categoria d’aliments amb propietats refrescants, aquest fet, juntament amb el sabor salat, li atorga propietats d’estovar les zones endurides del cos. També se les considera un autèntic purificador i nodridor de la sang, ja que milloren la qualitat dels cabells i de la pell, així com també estimulen la regularitat menstrual. Els antics textos xinesos, de fa milers d’anys, diuen que “no hi ha inflamació que no s’alleugereixi amb les algues marines”, ja que en molts casos s’utilitza a la medicina per tractar inflamacions, nòduls, protuberàncies, el goll, les glàndules limfàtiques inflamades o la tos seca crònica.

Wakame pot semblar un nom molt estrany perquè és japonès, però els seus beneficis són interminables baten rècords en contingut de calci, magnesi i ferro. Per tant, és hora de començar a introduir l’alga en la nostra cuina. Cal saber que:

  • La ingesta moderada d’algues ens ajuda a promoure la remineralització del cos i de la sang.
  • Estimulen el metabolisme, especialment pel iode que contenen, ja que subministra matèria prima a la glàndula tiroides. Les persones amb desequilibris d’aquesta glàndula haurien de consultar prèviament amb l’especialista. Són altament alcalinitzants.
  • Faciliten la regulació i l’equilibri dels ronyons i de la circulació sanguínia, però, com que tenen molt de sodi, les persones hipertenses o amb problemes de cor han d’anar en compte.
  • Ajuden a eliminar les purines i l’àcid úric procedent dels aliments proteics com les carns o mariscos. Contenen unes substàncies mucilaginoses, que ajuden a reduir l’absorció d’elements radioactius i de metalls pesant. Hi ha diversos estudis que han permès saber que les algues wakame redueixen el greix intestinal i el colesterol LDL (el dolent).
  • Contenen fibra soluble, que té un efecte saciant i actua com a protector gàstric.

Text extret de: etselquemenges.cat 

Consulta altres articles de gastronomia a la nostra web de magazinelleida.com

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *