ACCESSORIS QUE FACILITEN LA VIDA

Comparteix

Com ja sabem, les persones grans, a mesura que passen els anys, requereixen més atenció, ja que la vellesa comporta un increment de les limitacions físiques i cognitives. Aquesta situació entorpeix les rutines de desplaçament i cura personal, però existeixen accessoris que poden facilitar les tasques. Caminadors, cadires de roda, bastons… Un seguit d’elements que complementen i faciliten la feina del dia a dia a les persones amb mobilitat reduïda. T’exposem els principals:

EL BASTÓ

Millora l’equilibri i estabilitat durant la marxa, disminuint les possibles caigudes. A més a més, disminueix la fatiga de les persones que el porten. L’altura del bastó a d’estar adaptada a l’usuari, tenint en compte que l’empunyadura ha de quedar al mateix nivell que l’extremitat superior del fèmur.

EL CAMINADOR

El seu ús aporta més seguretat en els desplaçaments. A més, en tractar-se d’un accessori amb seient, l’usuari podrà descansar quan el necessiti, a més de comptar amb un suport recobert d’escuma suau que augmenta el confort. També conté una cistella d’emmagatzematge sota el seient, ideal per guardar elements quotidians que es necessiti desplaçar. Poden ser sense o amb rodes, els primers són els que aporten més estabilitat, però requereixen més esforç per aixecar-los i moure’ls a cada pas.

CALÇAT ADEQUAT I ORTOPÈDIC

L’elecció del calçat adequat pot disminuir possibles caigudes i amb elles, ferides, rascades, deformitats i lesions. Un bon calçat brinda seguretat i estabilitat en la marxa, amb la consegüent independència i millora de la qualitat de vida de la persona. És important que aquest calçat sigui ample i amb sola grossa. També existeixen sabates antilliscants per als usuaris de cadires de rodes! I si cal material ortopèdic de manera puntual, per algun accident o lesió temporal, sempre hi ha la possibilitat de llogar-los.

Per acabar, l’ideal serà prendre complements alimentaris que ajudin a mantenir i millorar l’estat físic de les persones que ho necessitin, com per exemple àcid hialurònic, magnesi i col·lagen. Aquests ajudaran a enfortir les articulacions necessàries per a la mobilitat.

Aplicacions mòbils per persones amb mobilitat reduïda

L’OMS (l’Organització Mundial de la Salut), alerta que, l’alcohol, no aporta cap benefici en cap cas, i menys per digerir els àpats contundents. Si vols quelcom que t’ajudi a pair després de menjar, la millor opció és una infusió de camamilla, poleo menta o gingebre. Utilitza’l per brindar i opta per acompanyar els plats amb aigua.

Plats principals igual de deliciosos i amb menys calories

  • TUR4all: És un cercador que mostra establiments i activitats amb informació sobre la seva accessibilitat.
  • Disabled park: permet a les persones amb discapacitat localitzar aparcaments reservats per a ells. A més, és possible afegir places d’aparcament i denunciar a aquells cotxes que estiguin utilitzant inadequadament les zones.
  • Accessibily Plus: funciona com un sistema de geolocalització que permet a l’usuari localitzar punts d’interès habilitats per a persones amb mobilitat reduïda.
  • Mapcesible: una aplicació que permet, a qualsevol persona, col·laborar per indicar l’accessibilitat dels bars, restaurants, botigues, hotels, museus, cinemes…
Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *