SKYR, el saludable i revolucionari “iogurt” islandès

Comparteix

L’Skyr és un producte lacti originari d’Islàndia que, actualment, està conquistant les marques d’alimentació i supermercat que s’impulsen a vendre la seva pròpia versió saludable. Aquest producte té una llarga història darrere i molts beneficis que nosaltres t’explicarem a continuació.  

Des de fa segles, les llets fermentades han aportat nutrients essencials a la dieta humana, així com beneficis per a la salut. Fermentar llet és molt simple, només cal afegir ferments vius, i per aquesta raó existeixen desenes de receptes populars arreu del món, i una d’elles és el iogurt Skyr. Importat a Islàndia pels noruecs fa més de 900 anys, és un element central de la dieta i la cultura del país, que originalment s’elaborava amb llet de cabra i ara també amb llet de vaca.

S’elabora a partir de llet desnatada que s’eleva fins als 100ºC per a després reduir-la als 37 ºC  i introduir bacteris com els lactobacils i altres també presents als iogurts. El líquid restant s’elimina i dona lloc a un producte sòlid derivat de la fermentació de la llet amb un alt contingut proteic en comparació d’un iogurt tradicional o llet fermentada. A més, conté pocs hidrats, és baix en greixos, té un sabor més àcid, més consistència iés una gran font de probiòtics beneficiosos per a la salut. També aporta molts beneficis per als nostres ossos i articulacions, ajuda a mantenir la massa muscular i és ric en minerals essencials com el calci i el potassi. Optimitza la flora intestinal, millorant així el sistema immunitari, metabòlic i digestiu. Inclús, hi ha investigacions que confirmen que els aliments fermentats com el Skyr podrien ajudar a la prevenció del càncer, de malalties bacterianes, micosis i diabetis, entre d’altres.

Sabies que?

Encara que la majoria de persones el considerem un producte lacti fresc i el consumim com un iogurt, en realitat l’Skyr és un formatge! El procés intens de filtratge del producte augmenta la seva concentració, d’igual manera que els formatges durant la seva elaboració. Es pot consumir amb fruites i llavors o com alternativa a la nata per cuinar sense greixos, també com amaniment.

El skyr és un formatge fresc amb textura de iogurt grec originari de la Islàndia vikinga

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *