Més enllà del raspallat i la seda dental

Comparteix

Per tenir una dentadura sana no solament hem de raspallar-nos les dents després de menjar i utilitzar seda dental. L’alimentació també influeix en la salut bucodental. Portar una dieta escassa de certs nutrients també pot fer que la boca no resisteixi a determinades infeccions.

A continuació us presentem alguns aliments i begudes que et faran obtenir grans beneficis en la salut de la boca. Recordar-te que, si acostumes a menjar entre els àpats principals, et recomanem que escullis formatges, hortalisses crues, fruites i iogurts sense sucre.

Introduir certs aliments i com sempre diem, seguir una dieta equilibrada i una correcta higiene oral, és fonamental per mantenir unes dents fortes i una bona salut bucodental.

En general, les fruites i verdures ens aporten molts beneficis a nivell nutricional, però també, són ideals per al bon funcionament de la boca, ja que faciliten l’eliminació de la placa bacteriana i restes de menjar adherits. Però, n’hi ha d’altres que, com per exemple, les pomes, les pastanagues i l’api. D’altra banda, la llet i els seus derivats aporten calci a les dents, el qual és un element indispensable per a la reparació de l’esmalt dental. El formatge ajuda a reforçar la superfície de la dent i el iogurt és molt útil per remineralitzar la dent. Això sí, l’ideal és prendre-ho sense sucres afegits.

Sempre ens diuen que beure aigua és molt saludable per al nostre organisme, i és que per a la nostra boca és fonamental. L’aigua estimula la salivació, ja que si no estem ben hidratats, l’organisme estalvia aigua i genera menys saliva. Un altra beguda és el te, que aporta fluor, que ajuda a reforçar l’esmalt, i polifenols, ideal per combatre els bacteris. L’únic inconvenient és que taca amb facilitat les dents. No obstant això, amb una bona higiene diària es pot gaudir d’ell amb total tranquil·litat. Tot i que els aliments amb color contenen pigments que poden tenyir les dents, per aquest motiu, es recomana prendre aliments com l’arròs, carns i peixos blancs.

Finalment, comentar que els aliments amb fibra com els cereals integrals o els llegums són ideals per a la producció de saliva perquè exigeixen un major esforç de masticació. Així com també, els fruits secs i llavors, aquests rics en vitamines i minerals, com les ametlles, avellanes i festucs.

Tot i aquests consells, no pots oblidar de raspallar-te les dents després de cada ingesta amb pasta dentifrícia fluorada, utilitzar la seda dental i visitar al dentista amb regularitat.

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *