Propietats del porro

Comparteix

El porro és una hortalissa molt saborosa que pertany a la família de les Liliàcies igual que la ceba o l’all, i se sol trobar al mercat durant tot l’any, però es considera hivernal i no sols perquè aporta sabor a molts plats com els reconfortants brous en temps de fred o la famosa Vichyssoise estival, sinó que també els enriqueix amb les seves propietats saludables. La seva composició majoritàriament és aigua, raó per la qual aporta poques calories, però atipa bastant perquè és molt ric en fibra.

Es caracteritza pel seu sabor semblant al de la ceba, una mica més suau. També destaca per les seves propietats culinàries i pels seus beneficis per a la salut, que comparteix en gran manera amb l’all (de qui vam parlar en l’edició anterior) tot i que amb menor concentració de principis actius.

A més, és un clar exemple de versatilitat a l’hora de cuinar, ja que els podem consumir tan crus com bullits: en amanides, guisats, potatges de verdures, pures, cremes… s’ha de dir que admet infinitat de preparacions i combinacions.

Propietats Nutricionals

SACIANT I BAIX EN CALORIES:

Com hem dit anteriorment, són una de les millors fonts de fibra, cosa que ajuda a saciar el nostre organisme. També presenta un baix contingut calòric i té propietats diürètiques, ja que aporta unes 40 calories per cada 100 grams, el que ho converteix en un aliment idoni per a mantenir els quilos a ratlla.

RIC EN VITAMINES I  MINERALS:

Conté aigua i té una moderada quantitat d’hidrats de carboni, baix en proteïnes i ric en fibra. Respecte a les vitamines,  sobresurt la vitamina C i la E, així com vitamines del grup B: folats (àcid fòlic), vitamina B6 i carotens , molt important pel nostre sistema nerviós i immunitari.

AJUDA A REDUIR EL COLESTEROL

Al ser ric en fibra, la qual cosa ens ajuda a disminuir els nivells del colesterol  i els triglicèrids del  nostre organisme. A més, com és molt ric en sulfurs (derivats del sofre) qui són capaços de controlar de bloquejar els radicals lliures que modifiquen l’anomenat colesterol “dolent”. Aquestes substàncies exerceixen un paper rellevant en la prevenció de les malalties dels vasos sanguinis i el cor.

DIÜRÈTIC:

Són una rellevant font de potassi i pobre en sodi. El potassi equilibra els nivells d’aigua i el pH de l’organisme, a més, és necessari per transmetre i generar l’impuls del sistema nerviós i per a l’activitat muscular normal.

En resum, el consum de porros aporta vitamines, minerals, fibra i antioxidants que promouen tant la salut cardiovascular com la salut renal, hepàtica i d’altres importants sistemes. I tu, ja els consumeixes?

“És ric en fibra dietètica la qual contribueix a reduir les taxes de colesterol i sadolla l’apetit, limitant així el consum d’aliments altament calòrics”.

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *