L’Enre9 alça el teló amb una cercavila multitudinària i diversos espectacles a les escoles de la Zona 09

Comparteix
Més de 50 propostes culturals programades fins el diumenge en el marc de la 2a edició del Festival d’Arts en Viu, que pretén garantir a tothom l’accés a la cultura

El veïnat de la Zona 09 de Lleida ha omplert els carrers en la posada de llarg de la segona edició del Festival d’Arts en Viu Enre9, que té lloc a La Mariola, Turó de Gardeny i Blocs Joan Carles. La gran cercavila inaugural “Drago”, de la Companyia de comediants La Baldufa, acompanyada d’una batucada escolar amb instruments reciclats, ha estat l’acte més multitudinari d’una jornada on les escoles de la Zona 09 han estat protagonistes. Els regidors de Consum, Comerç, Mercats i Participació, Marta Gispert, i de la Zona 09, Jaume Rutllant, amb els representants del Consell de Zona 09 i La Descomunal, han participat l’inici de la segona edició del festival.

L’alumnat de l’escola Santa Maria de Gardeny ha mostrat el resultat del treball fet en una mostra d’espectacles teatrals al centre, on els alumnes han gaudit de dos passis de l’obra “Mon pare és un ogre”, de La Baldufa. A l’escola Magí Morera i Galícia les titelles han centrat l’atenció amb “Es ven germà petit”, del Centre de Titelles de Lleida.

La primera jornada de l’Enre9 també ha tingut espai per al circ, amb l’exhibició d’usuaris del Centre Obert Calidoscopi del treball que han fet de la mà de la companyia andalusa “Chicharrón Circo Flamenco”. 

La Mariola, Turó de Gardeny i Blocs Joan Carles ja bullen amb les més de 50 propostes culturals programades fins diumenge a diferents espais, amb el propòsit ferm que tothom tingui accés a la cultura.

Fer accessible la cultura a tothom

El festival comptarà a partir de divendres amb un equip d’accessibilitat i de mediació comunicativa per garantir l’accés i la participació a la comunitat sorda i sordcega abans, durant i després del festival amb les adaptacions a la llengua de signes catalana dels espectacles “Sin Ojana”, de Chicharrón Circo Flamenco, i “Jauja”, de los Titiriteros de Binéfar, així com dels parlaments, cloenda i punt d’informació a càrrec del CFGS de Mediació Comunicativa de l’Ins Ronda. També hi haurà la figura del mediador/a intercultural, per fer l’espai accessible i proper a totes les comunitats i col·lectius de la zona 9.

Per a més informació visiteu la seva pàgina web: lapaeria.cat o https://festivalenre9.com/

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *