Recepció als semifinalistes del XXIV Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes

Comparteix

Avui s’ha fet el sorteig per establir l’ordre en les proves eliminatòries. Dissabte tindrà lloc la final on les persones finalistes oferiran un recital de piano amb l’acompanyament de l’Orquestra Simfònica del Vallès

REGIDORIA DE CIUTAT I CULTURA

Els i les concursants semifinalistes de la XXIV edició del Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes ja han arribat a Lleida per començar demà les proves eliminatòries. Aquesta tarda s’ha fet la recepció i presentació dels concursants, així com el sorteig que ha establert l’ordre en les proves. La primera concursant en tocar demà a la sessió de les 10 h serà la pianista japonesa Sayako Shinonaga (1994).

Les proves eliminatòries es desenvoluparan a partir del 30 de juny i continuaran dijous 1 de juliol, matí i tarda, a la sala de cambra de l’Auditori. Totes les proves són obertes al públic, amb entrada gratuïta que caldrà recollir per taquilla de l’Auditori o també es podrà treure online www.auditorienricgranados.cat.

Després de les proves el jurat elegirà els/les 3 finalistes que arribaran a la “Gran Final” de dissabte, a les 19h a la sala simfònica de l’Auditori. Els/les tres finalistes oferiran un recital de piano acompanyats per l’Orquestra Simfònica del Vallès dirigida per Víctor Pablo Pérez.

El Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes, que se celebra a Lleida fins el 3 de juliol, enguany compta amb la participació de 12 joves pianistes d’arreu del món: Rússia, Japó, Corea del Sud, Itàlia, Ucraïna, Romania i dos concursants espanyols, concretament de Cadis i Albacete. En principi, havien de ser 13 semifinalistes. Però un d’ells ha excusat l’assistència degut a una reacció adversa que li ha provocat la vacuna del COVID-19.

Els participants d’aquest tram final del concurs arriben a Lleida després d’una rigorosa prova eliminatòria que, degut a les circumstàncies sanitàries, es va fer per primer cop a través d’un enregistrament en vídeo del seu repertori valorat per la totalitat de membres del jurat.

El Concurs compta amb el patrocini de l’empresa GLS Prefabricats, de la Sra. Carme Grasa Pueyo, qui va dirigir durant una llarga temporada el Conservatori Municipal, i de la Sra. Paquita Cortada Robert, d’una família lleidatana estretament vinculada a l’àmbit de les arts en viu. Es tracta de col·laboracions altruistes que contribueixen a promocionar la nostra ciutat a nivell internacional. 

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *