La imposició d’escarapel·les obre la tercera jornada de l’Aplec

Comparteix
Els tinents d’alcalde Toni Postius i Jordina Freixanet i el regidor de Festes, Ignasi Amor, fan un balanç positiu de la 41 edició, destacant la gran participació, la normalitat i l’absència d’incidents

FESTES

La cercavila pels carrers de Lleida i la imposició d’escarapel·les a les 106 colles han donat el tret de sortida al dia gran de la 41a edició de l’Aplec del Caragol, el tercer de la festa i el del comiat. Un acte en el qual han participat els tinents d’alcalde Toni Postius i Jordina Freixenet, així com els membres de la direcció de la Fecoll, encapçalats pel seu president, Ferran Perdrix.

De bon matí, al voltant de les 8, els collistes s’han començat a concentrar en la rotonda de l’avinguda Tarradellas, davant el Pavelló de Vidre, malgrat que no ha estat fins mitja hora més tard quan s’ha iniciat la cercavila. Les colles han desfilat dividides en dues rues diferents. Una ha travessat el Pont de Príncep de Viana i l’altra, el Pont de la Universitat, després de recórrer els barris de Magdalena i Cappont, respectivament. S’han retrobat poc després davant el monument a l’Indíbil i Mandoni, per fer junts el recorregut final pel Pont Vell fins als Camps Elisis.

Abans d’entrar en el recinte de l’Aplec, en la plaça Bores, sota l’Arbre del Paer, els tinents d’alcalde Toni Postius i Jordina Freixenet, el president de la Fecoll i membres de la seva junta han imposat les escarapel·les als penons de cada colla, els quals han esperat fins al final per fer plegats l’entrada en els Camps Elisis, acompanyats de la batucada dels Bombollers de Cervera i la xaranga ‘Ho Peta Street Band’.

El programa del matí ha inclòs actes solidaris, com la xollada solidària, a benefici de l’Associació contra el Càncer; espectacles infantils, a càrrec de Sac Espectacles i diversos vermuts musicals. A la tarda, després de dinar, està previst el concurs de samarretes i calçotets mullats, la ‘xarangada’ i el fi de festa.

Poques hores abans de la cloenda de l’Aplec, Toni Postius, Jordina Freixanet i el regidor de Festes, Ignasi Amor, han fet un balanç optimista per les xifres i la normalitat amb què els lleidatans i lleidatanes han pogut tornar a gaudir de la festa, després del parèntesi de la pandèmia. Han destacat la gran participació i l’excel·lent nivell de convivència i civisme, perquè “la gran notícia ha estat la manca d’incidents i les ganes de diversió i represa de la normalitat que hi ha a la ciutat”, ha destacat el primer tinent d’alcalde.

Per la seva part, Jordina Freixanet ha assenyalat que “després de 3 anys, l’Aplec ha demostrat estar més en forma que mai, amb l’altíssima participació i la visita de nombroses autoritats”, i ha recordat que “de cara a la propera edició l’Ajuntament vol arranjar l’espai dels pavellons, amb la incorporació del nou pavelló Fira 5, i millorar l’entorn del recinte”.

Per més informació visiteu la seva pàgina web: lapaeria.cat

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *