És temps de cireres

Comparteix

Dolces, sucoses, llamineres, brillants i de textura carnosa. Les cireres són unes de les fruites amb més èxit entre grans i petits.

Aquesta fruita estiuenca plena d’oxidants no només és dolça i refrescant, també conté moltes propietats eficaces per mantenir jove la pell i les articulacions. La OMS (L’Organització Mundial de la Salut) en recomana el seu consum, sobretot quan estan ben madures i llueixen un color roig intens, que és quan hi ha més concentració de nutrients. 

S’estima que el valor nutricional de la cirera és de 77 calories per cada 100 g, encara que la ració habitual se situa entorn als150 g. Aquesta quantitat representa una important aportació de minerals com el potassi, el sodi, el calci i el magnesi, així com de vitamines A, B I C. A més, els seus sucres naturals i sals minerals, fa que aquesta fruita resulti un aliment molt aconsellable per al creixement dels més petits i per a la salut de les persones grans. Així doncs, si encara vols saber-ne més, t’expliquem perquè n’has de consumir, ara més que mai perquè n’és temporada!

  • CONTÉ ANTOCIANINES

Aquest flavonoide és el pigment que dona el color vermell a les cireres i té molts beneficis: tenen un paper beneficiós per a la vista perquè protegeix els capil·lars de la retina dels ulls, ajuda a reforçar el sistema cardiovascular, és antiviral i té propietats anticancerígenes.

  • INGREDIENT FONAMENTAL DE LA MEDICINA TRADICIONAL XINESA

La naturalesa tèrmica de les cireres és, a diferència de la majoria de fruites, calorífica, segons el punt de vista de la medicina tradicional xinesa. Això implica un tipus d’energia intrínseca que contribueix a augmentar l’energia vital de l’organisme. Té un efecte tonificant del pàncrees i la melsa, i per tant afavoreix la digestió enzimàtica. Les seves aplicacions terapèutiques segons aquesta medicina són: el tractament de la gota, el de l’artritis i el reumatisme, gràcies a la capacitat que té la cirera d’eliminar l’excés d’àcids al cos.

  • CONTENEN MELATONINA:

És un dels pocs aliments que contenen melatonina en la seva composició nutricional, un antioxidant que ajuda a regular el ritme cardíac i els cicles de la son del nostre cos. Així doncs, és ideal per a les persones que els hi costa dormir a la nit, un bon descans sempre beneficia la nostra salut.

  • AJUDEN A LA MEMÒRIA:

L’Associació Americana contra l’Alzheimer inclou les cireres com a part dels aliments beneficioses per a la memòria gràcies als seus antioxidants que ajuden a la bona salut del cervell i el seu manteniment durant els anys.

Així doncs, es tracta d’una fruita realment saludable que val la pena incloure en la nostra alimentació durant l’estiu, ideal per fer batuts amb altres fruites com el plàtan o el meló. 

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *