Què són els aliments termogènics?

Comparteix

Alguns dels consells més repetits pels professionals de la salut estan relacionats amb una alimentació equilibrada, fer exercici i prendre’ns cura de la salut física i mental. A part d’aquests consells, existeixen altres que poden ajudar-nos a mantenir-nos saludables durant el temps, descobrir què necessita el nostre cos i com aprofitar el màxim l’energia que ens aporten els aliments per poder estar cada dia actius.

Quan ingerim un aliment, les nostres cèl·lules transformen els seus components en energia per fer funcionar el nostre organisme. No obstant això, alguns exigeixen més energia per digerir-se, i d’altres contenen substàncies que augmenten la temperatura corporal i estimulen el metabolisme. Aquest aliments són els que anomenem termogènics.

És important aclarir que aquesta varietat d’aliments no s’han de consumir de manera exclusiva, ja que moltes persones pensen que fent-ho, podran afavorir la seva pèrdua de pes. Amb la finalitat de cobrir les necessitats nutricionals, l’ideal és introduir-los en el marc d’una alimentació sana i equilibrada. Vols saber-ne més?

Quins són els aliments termogènics?

Com hem dit anteriorment, quan consumim un aliment amb propietats termogèniques, aquest desencada i crea una reacció de calor elevant la temperatura corporal i augmentant el metabolisme basal durant la digestió, activant la descomposició dels greixos i els triglicèrids de la sang i afavorint la crema de calories. Acompanyats d’una alimentació equilibrada, poden afavorir al dèficit calòric quan el nostre objectiu és perdre pes, però no podem abusar d’ells, ja que són excitants. Quins són aquests aliments i els seus components termogènics?

  • El gingebre i el gingerol: aquest compost és antiinflamatori i vasodilatador, és a dir, optimitza la lipòlisis i augmenta la velocitat del metabolisme, afavoreix la digestió i activa la producció d’insulina.
  • La canyella i la cumarina: és apropiada per a problemes cardiovasculars perquè dilueix la densitat sanguínia afavorint la seva circulació.
  • El bitxo (caiena) i la capsaïcina: és el compost actiu dels xilis, el pebre vermell o la pebrina,és estimulant de les proteïnes del sistema nerviós que regula la temperatura corporal i la eleva, bloquejant la formació de noves cèl·lules adiposes en l’organsime.
  • El té verd, la cafeïna i les catequines: aquest compostos són acceleradors naturals del metabolisme, però no podem abusar d’ells, ja que poden causar restrenyiment i malestar abdominal.
  • La pinya i la bromelina: conté molts antioxidants que estimulen el metabolisme i redueixen el teixit adipós.
  • El curri i la cúrcuma: són espècies que, a més del seu poder termogènic, són antiinflamatoris i antioxidants.

Segons revela Ward Dean, membre de l’Associació Americana de l’Envelliment, els aliments termogènics i els seus compostos redueixen els nivells de triglicèrids en sang i són segurs i eficaços sempre i quan s’incloguin en una dieta equilibrada.

Acceleren el teu metabolisme i t’ajuden a aprimar

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *