Cosmètica sòlida. El xampú sòlid com a opció triomfadora

Comparteix

Actualment, cada vegada som més les persones i empreses que busquem respectar el medi ambient, i els esforços per reduir el plàstic i la contaminació mediambiental s’han expandit en tots els àmbits de la nostra vida. La cosmètica sòlida és la nova tendència sostenible que, de ben segur, agafarà cada cop més protagonisme.

Aquest tipus de cosmètica no utilitza envasos de plàstic ni aigua, per això són una alternativa als productes cosmètics quotidians. Utilitzar-los serà una bona alternativa per no generar cap tipus de residu, ja que els ingredients solen ser biodegradables i els envasos, reciclables. Hi ha un llarg repertori de productes de cura personal en format sòlid, com per exemple cremes, sabons, olis pel cos… que moltes marques de bellesa ja compten o estan considerant la seva producció, per ser pràctics i sostenibles. Però el més comú i que segurament ja haurem vist algun cop, és el xampú. Sense dubte, és una opció triomfadora, no només per la seva presentació sinó per la seva composició. El tret diferencial són els seus principis actius i els ingredients que s’utilitzen per a la seva fabricació. Per una banda, contenen una menor quantitat de parabens, emulsionants i sulfats, que normalment estan presents en xampús en gel poden fer malbé o irriten la pell. A més, són concentrats, és a dir, tenen més durabilitat i el transport del producte resulta més econòmic.

El xampú sòlid ocupa menys espai que un envàs convencional, pesen menys i és ideal per posar-lo a la maleta, ja que no es considera líquid 

Si encara no estàs familiaritzat amb aquest producte i vols provar-lo, et deixem algunes pautes per fer-ho.

  1. S’ha de tenir en compte la següent equació: una pastilla de xampú sòlid equival a dos envasos de xampú en gel. Aquesta proporció ens ajuda a fer-nos una idea de quina poca quantitat d’escuma és suficient per rentar-nos el cabell.
  1. Pots utilitzar-lo en cabell humit, no és necessari que el cabell estigui completament mullat.
  2. No és recomanable fregar la pastilla directament sobre el cabell per generar escuma, primer fer-ho en les mans mullades i, seguidament, aplicar-ho amb un massatge sobre el cuir cabellut.
  3. Una vegada realitzat el primer aclariment de cabell amb aigua, s’ha de tornar a repetir el procés, ja que al no contenir silicones ni sulfats, és necessari una segona passada.
  4. Un cop ens hem netejat el cabell, la pastilla de xampú s’ha d’assecar i guardar en una caixa, o deixar-la en una sabonera on s’elimini l’excés d’aigua.

Així doncs, aquesta alternativa té milers de beneficis, els seus ingredients naturals ens ajudaran a mantenir el nostre cabell i la pell sana, a més de ser una alternativa sostenible per al medi ambient.

Encara que no ho sembli, la seva durabilitat pot ser entre 3 a 5 mesos segons utilitat i allargada del cabell.

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *