Llum blava i les ulleres de protecció

Comparteix

A la preocupació pel que els experts denominen la SVI(Síndrome Visual Informàtic), una afecció que afecta la vista quan enfoquem els ulls a una pantalla en períodes prolongats de temps, s’ha sumat la inquietud per l’efecte que pugui tenir en la vista la llum blava que desprenen les pantalles dels mòbils i ordinadors. Avui en dia estem envoltats de pantalles i passem moltes hores mirant-les, a causa d’això moltes persones acaben patint fatiga ocular, sequedat, picor als ulls, visió borrosa o mal de cap. Ja sigui per la feina, els videojocs, les hores d’entreteniment o pel dia a dia de l’ús del telèfon mòbil, molts professionals recomanem una alternativa útil: l’ús d’ulleres amb filtre blau als cristalls.

La funció principal de les ulleres amb filtre blau és protegir els nostres ulls de la llum de les pantalles que pot arribar a ser perjudicial al llarg del temps per a la nostra vista. La seva funció és prevenir o atenuar possibles símptomes com els que hem esmentat anteriorment. A més, la llum blava afecta als nostres nivells de melatonina durant la nit, una de les causes per les quals ens costa dormir; de fet, els experts recomanen no mirar el mòbil abans d’anar al llit per descansar millor.

Per això, utilitzar ulleres amb filtre de llum blau té dos grans avantatges:

  • Protecció permanent davant de les pantalles: permet la reducció de l’enlluernament i disminuir la radiació de la llum visible que emeten.
  • Poden aplicar-se a qualsevol graduació: tant en lents monofocals, progressives o sense graduació.

Les ulleres amb aquesta protecció són aptes per a persones de totes les edats, tot i així es recomana el seu ús especialment en treballadors d’oficina, estudiants o persones que s’exposen constantment a pantalles digitals. Si tens qualsevol dubte, deixa’t assessorar per un professional del sector que t’ajudaran a saber l’estat general de la teva vista i t’indicarà quin tipus de protecció ocular necessites.

Per a una millor salut ocular, s’aconsella descansar la vista durant 20 segons cada 20 minuts enfocant un punt llunyà perquè la vista descansi.

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *