Tips per fer un pa de pessic perfecte

Comparteix

Ets una d’aquelles persones que diu que el món de la rebosteria no és lo seu? És cert que s’ha de tenir molta paciència quan elaborem dolços, calcular molt bé el temps i seguir els passos de la recepta al peu de la lletra. És important començar amb receptes senzilles per agafar pràctica i per això, nosaltres et donem 5 tips per fer un pa de pessic perfecte, tenint en compte els erros que es comenten normalment i una possible solució per cadascun. Apunta!

“NO SURT ESPONJÓS”

No sempre surt esponjós com ens agradaria i això pot ser per un motiu: la farina. Aquest ingredient s’ha d’afegir sempre al final de la nostra barreja d’ingredients, perquè la farina tendeix a absorbir l’aigua i això farà que els nostres dolços quedin poc esponjosos.

“NO PUJA”

Una altra preocupació és quan el pa de pessic no augmenta de volum al forn. És primordial que no falti la paciència! I també, molt important que el forn estigui preescalfat abans d’introduir el motlle amb la barreja. Aquest petit inconvenient també indica que potser falta llevat, però no ens hem de passar amb les quantitats, ja que podria fer l’efecte contrari, en comptes de pujar, quedarà xafat i sec.

“QUE BONIC PERÒ… ESTÀ CRU”

L’escalfor del forn ha d’estar encesa a dalt i a baix, tal i com indiquen els botons del nostre electrodomèstic. D’aquesta manera es crearà una temperatura homogènia perquè la cocció del pa de pessic sigui perfecta.  

“SE’NS TRENCA QUAN EL TALLEM”

Hem de seguir la recepta pas a pas. Moltes vegades infravalorem la rebosteria i, és pura química! En aquests casos, si se’ns trenca el bescuit quan el tallem, potser és perquè l’hem deixat més temps al forn del que indicava la recepta, o per haver afegit més quantitat d’un ingredient.

“HA QUEDAT INSÍPID”

En aquest cas, tenim una solució que inclús moltes pastisseries fan: fer un almívar amb aigua i sucre. Amb aquest almívar, xopem el nostre bescuit i això li donarà molt de gust. Una segona opció seria fer un frosting, és a dir, cobrir-ho amb una crema de sucre glaç i mantega per donar-li més sabor i dolçor.

ARA ET TOCA A TU! Fins aquí els tips i consells que hem anat aprenent durant els anys, ara et toca posar-los en pràctica i enfornar un pa de pessic de 10!

El pa de pessic perfecte existeix i pots fer-lo a casa seguint els nostres consells

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *