Les bosses tote

Comparteix

Tens complex de Mary Poppins essent la típica persona que porta una mica de tot a la seva bossa de mà? Tiretes, carregador, pastilles, caramels, ulleres, vaselina… Si ets així, aleshores segur que ets un enamorat/da de les bosses tote o tote bag.

Quan parlem de bosses de mà o carteres, hi ha tot un món de formes, colors i dissenys, i entre els més populars està aquesta nova tendència, la bossa de mà tote. Va ser creada a principis del segle XX a Gran Bretanya, on era utilitzada com a maletí per als carters, d’aquí la seva naturalesa gran i espaiosa. De fet, el terme tote prové de l’anglès antic i significa “per portar o carregar”. Es tracta d’una bossa de grans dimensions normalment de mida allargada i un únic i ampli compartiment sense cremalleres, apta per a encabir-hi objectes de tot tipus. També té dues anses fines i prou llargues que la fan ideal per portar-la penjada i així tenir els braços totalment lliures. Per tant, són bosses molt espaioses i còmodes d’utilitzar. El material és flexible i suau, però alhora prou gruixut per resistir pesos i solen ser de pell tova, lona o cotó.

Black Tote Bag Mockup

Segur que més d’un cop n’has vist o endut per fer la compra i així no haver de comprar bosses de plàstic. Però, sabies que aquestes bosses poden acabar tenint el mateix impacte ambiental?

Durant aquesta última dècada, les tote bag s’han convertit en un símbol de consciència i responsabilitat ambiental, que acompanyades d’estampats i logos, han servit com a una eina molt poderosa de comunicació i màrqueting per a moltes marques. Aquestes bosses reutilitzables van arribar com a alternativa a les bosses de plàstic, però sorprenentment, s’ha de saber que no són l’opció més ecològica. Tot i que la seva estandardització va permetre que molts dissenyadors es fixessin en elles i comencessin a elaborar bosses tote més originals i de disseny, hem de tenir en compte l’impacte que pot causar en el medi.

Una bossa de plàstic tarda aproximadament 55 anys en descompondre’s per fotodegradació en microplàstics que s’acumulen a la terra o al mar, i el cotó, també. Cultivar cotó requereix pesticides i fertilitzants contaminants, així com 20 mil tones d’aigua per produir només 1 kg de material. Per aquest motiu, encara que les bosses tote siguin un complement perfecte de la moda urbana d’avui dia, així com còmode i versàtil, es recomana no tenir-ne més d’una a casa, i reutilitzar-la com més cops millor per minimitzar l’impacte global de la seva producció.

Les bosses tote són un complement còmode i perfecte per al nostre dia a dia, però cal saber quin impacte ambiental suposa la seva producció.

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *