Ortodòncia invisible, què és?

Comparteix

L’ortodòncia invisible es defineix com una nova alternativa al tractament d’ortodòncia convencional, que pot solucionar problemes d’apinyament, de diasistemes o de sobremossegada sense la necessitat de dur els antiestètics bràquets metàl·lics.

Aquest tipus d’ortodòncia consisteix en fabricar a mida una sèrie de retenidors transparents que encaixen a la perfecció amb les dimensions de les dents. Es van modificant els retenidors a mesura que les dents es van posant al seu lloc.

Quins avantatges té?

El principal avantatge és estètic, ja que de primeres veus la teva dentadura normal sense l’aparatós bràquet metàl·lic. D’altra banda, són molt més còmodes ja que produeixen un moviment de les dents molt més suau.Un altre dels avantatges d’aquest tractament és que els alineadors es poden treure, i s’han de retirar a l’hora de menjar per no espatllar-los. També es poden treure per rentar les dents, cosa que fa que sigui més fàcil mantenir una bona higiene bucodental.

Avantatges

Com funciona?Primerament, serà l’especialista en ortodòncia qui valori si el tractament és adeqüat per al problema que volem solucionar.Una vegada fet l’estudi, es prenen models de la boca i mitjançant un software 3D es crea un tractament virtual, planejant el moviment de cadascuna de les dents des de la posició actual fins a la posició desitjada. Cada dues setmanes es canviarà el motlle transparent.

Quant temps dura el tractament?

És completament variable, depenent de cada cas, tot i que normalment, de mitjana, sol durar de 9 a 18 mesos.Perquè el tractament sigui completament eficaç, és important seguir les instruccions de l’ortodoncista i dur posat l’alineador un mínim de 20 hores al dia. Si ens oblidem de posar l’alineador, estarem comprometent el resultat final planificat.

Visita la millor clínica dental de lleida: Ilerdent!

L’ortodòncia invisible és una alternativa a l’ortodòncia tradicional, més estètica, còmoda i higiènica.

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *