Hàbits saludables per retardar la síndrome d’immobilitat

Comparteix

La síndrome d’immobilitat és una patologia que es caracteritza per afectar la capacitat funcional d’una persona, normalment aquelles de la 3ra edat, limitant les seves activitats de la vida diària. Això provoca un deteriorament en la qualitat de vida, de manera que cada vegada es fan menys autosuficients. Incorporar una sèrie d’hàbits saludables en la rutina diària, permet retardar i revertir la incidència d’aquesta síndrome sobre a la salut. Quedat a descobrir-los amb nosaltres!

REALITZAR EXERCICI

L’exercici físic és el principal factor per prevenir la immobilitat. Una rutina d’exercici adaptat a les condicions físiques de la persona, permetrà mantenir-se en forma el màxim temps possible. Tant si es tracta d’activitats dirigides com simplement sortir a passejar cada dia, aquest moviment afavoreix de manera notable la salut i la qualitat de vida de la persona.

MANTENIR ACTIVITATS SOCIALS

Una activitat tant simple com fer el cafè amb algun conegut o algú de la família, motiva a sortir de casa i per conseqüència, a estar actiu. Es recomana fer aquestes sortides socials de manera rutinària, per ajudar a mantenir la memòria i el cos despert.

REBRE SUPORT

En molts casos, la família ajuda al desenvolupament de la síndrome d’immobilitat a causa de la sobreprotecció que s’exerceix sobre la persona. És millor oferir companyia o ajuda quan la persona ho necessiti, d’aquesta manera es mantindrà activa sempre que sigui possible.

POSAR-SE EN MANS D’UN/A PROFESSIONAL

Tractar contractures, problemes posturals i alteracions en les articulacions facilita el benestar corporal i ajuda a que s’evitin situacions d’immobilitat perllongada. La fisioteràpia és especialment important, sobretot en casos en que la persona s’hagi sotmès a una operació o patit un accident que hagi limitat els seus moviments durant una temporada.

ADAPTAR L’ENTORN

A l’envellir, la llar pot esdevenir un obstacle a l’hora de seguir amb una rutina diària. Adaptar l’habitatge a les necessitats, permetrà seguir realitzant les tasques diàries sense haver de dependre de l’ajuda de terceres persones.

És una malaltia que si no es tracta bé mans d’un professional de la salut, pot començar a causar la pèrdua de massa muscular i més endavant, evolucionar a problemes del sistema circulatori, respiratori i cognitiu, així com altres patologies greus. Aconsellem optar per un estil de vida saludable i actiu, dins de les limitacions de cada persona.

Mantenir la capacitat de coordinació, agilitat, flexibilitat, equilibri i resistència és indicatiu d’una bona forma física que ajudarà en un futur a evitar la immobilitat.

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *