La magrana

Comparteix

La magrana és una de les fruites per excel·lència de la temporada tardorenca, que a causa de la seva curta presència als mercats durant l’any, se li ha de treure tot el profit possible durant els mesos de setembre fins a desembre. Les seves llavors tenen un gust una mica agredolç i, curiosament, sol encantar als més petits de casa. Potser per l’entreteniment d’anar-les traient d’aquestes membrana blanca que les cobreix anomenada tastana i per la seva brillantor, semblant a la dels robins. 

Però, centrant-nos en el fruit, la magrana té un aspecte molt característic, amb una textura rugosa a l’exterior que guarda al seu intern una part carnosa composta de petites llavors de color vermellós, que seria la part comestible. Una de les característiques de la magrana és que, a causa de la seva pell, es manté fresca bastant temps a l’aire lliure. Si no les mengem ràpidament, el millor és guardar-les en el frigorífic, on poden aguantar, gairebé, un mes.

Des de ser una font de vitamina C fins a tenir propietats antioxidants, la magrana és la super fruita de moda, cada vegada més coneguda per le seves propietats saludables. De fet, la seva llista de beneficis és inacabable per a la nostra salut. 

BENEFICIS:

  •  És rica en vitamines del grup B, que és imprescindible per al bon funcionament del sistema nerviós, però especialment destaca pel contingut de vitamina B9, o àcid fòlic, que intervé en la producció de glòbuls vermells i blancs i, en la síntesi del material genètic. 
  •  Conté diferents minerals, com el potassi, el calci i el magnesi, aquest últim relacionat amb el funcionament de l’intestí, els nervis i els músculs. També forma part dels ossos i dents, millora la immunitat. 
  •  La magrana conté 20 mil·ligrams de vitamina C per 100 gramos de fruita comestible. Aquesta vitamina participa en la formació de col·lagen, molt important per a la pell i les articulacions. També afavoreix la absorció de ferro dels alments.
  •  És bona pel trànsit intestinal, també és antidiarreica, astringent i antiinflamatora sobre el tracte digestiu. És hipocalòrica, baixa en sucres i molt diürètica, ja que afavoreix l’eliminació de líquids a través dels ronyons.
  •  Gràcies al seu poder antioxidant (ja que conté antocianines, polifenols, àcids orgànics i tanins), ens ajuda a frenar el procés d’envelliment i mantenir la nostra pell sana, a prevenir malalties de cor i mantenir una bona salut cardiovascular.

Totes aquestes propietats nutricionals i terapèutiques fan que, a més, hagi sigut una fruita molt venerada en l’antiguitat. Els grecs i romans la van incorporar a la dieta habitual i atribuïen la plantació del primer magraner a la deessa de l’amor Afrodita. A l’Orient Llunyà, la magrana està vinculada a la fertilitat i és un present que es fa als nuvis per desitjar-los molta descendència.

El gust de la magrana varia segons la varietat o el punt de maduració: pot tenir des d’un sabor una mica insípid o lleugerament dolç fins a un punt amargant i fins i tot aspre

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *