Com tenir un hort a casa amb poc espai

Comparteix

Tenir un hort a casa, conrear les nostres pròpies verdures i hortalisses i portar a la taula els fruits de les plantes que hem cuidat amb manyaga i constància, és una experiència única i inigualable. Un petit luxe que, a falta d’espai, no tothom es pot permetre’s… o si? Avui et proposem emprendre un projecte que podràs compartir amb tota la família, que et donarà grans satisfaccions i aportarà alegria i color al teu balcó o espai que vulguis: muntar el teu propi hort urbà des de zero!

El primer que hem de fer abans de començar a muntar el nostre hort a casa és decidir quin espai li assignarem. Ha de ser un lloc amb molta llum, tenint en compte que moltes plantes, com les hortalisses, necessiten mínim 5 o 6 hores de sol al dia. Podem escollir una galeria de casa, un balcó o una terrassa.

On planto el meu hort?

Podem utilitzar diferents mètodes, un d’ells és plantar en jardineres i testos, que requereixenpoca inversió i s’adapten a espais petits.També calaixos de cultiu, la majoria són de fusta i porten un recobriment interior per preservar la fusta i contenir la terra mantenint la humitat en diferents compartiments que serveixen per separar cultius diferents.Per últim,segons l’estructura que vulguem, podem utilitzar taules de cultiu, on poder plantar tot al mateix espai, o els jardins verticals, que són estructuresmodulars o de feltre que es poden enganxar a la paret permeten plantar cultius al llarg de tota la superfície vertical. Pel que fa el substrat, n’hi ha de diferents tipus, recomanem el que ja està preparat, per facilitar la feina.

Què pots plantar?

L’ideal seria combinar diferents tipus de plantes: aromàtiques i flors al costat hortalisses i verdures, ja que algunes d’elles són repel·lents naturals de plagues i fongs que puguin perjudicar l’hort. Ara que comença la calor, serà ideal plantar tomàquets, pebrots, carabassa, carbassó i pastanaga. Totes elles creixen en temperatures càlides, no aguanten gelades de l’hivern. Com a plantes aromàtiques, que no requereixen gaire atenció, la farigola, l’alfàbrega, l’orenga i el romaní.

Necessito eines?

  • Guants per manipular i maniobrar entre plantes, terra i branques de manera segura.
  • Càvec, serveix per netejar herbes i per plantar o trasplantar.
  • Aixadell: necessariper moure la terra, airejar el substrat, arrencar males herbes i fer clots per plantar.
  • Regadora: estri bàsic i imprescindible per regar les plantes.
  • Tisores per podar: molt útil per tallar branques i brots de manera precisa.

Fins aquí aquestes breus indicacions que segurament seran d’utilitat per a començar a gaudir del teu hort urbà a casa. Un projecte que, si ho desitges, pot tenir una llarguíssima continuïtat en el temps.

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *