La llimona, el cítric per excel·lència

Comparteix

La llimona es pot trobar des dels mesos de tardor fins ben entrat l’estiu, i no és casualitat que la naturalesa ens doni aquest i altres cítrics en èpoques de fred, ja que són rics en vitamina C i ens ajuden a escurçar els refredats i estimulen el sistema immunitari. Aquest mes parlem de la llimona, el cítric per excel·lència i tots els seus beneficis.

Regula el sistema digestiu

El seu alt contingut d’àcids alleuja l’acidesa, encara que sembli contradictori. És així perquè els seus àcids es metabolitzen i es transformen en sals alcalines, que afavoreixen la digestió. A més, la llimona estimula la producció de saliva i de sucs gàstrics, que són els millors aliats per l’estómac.

Cuida i rejoveneix la pell

La vitamina C que conté, ajuda entre d’altres, a mantenir un bon estat del teixit cartilaginós i en l’absorció de ferro dels aliments d’origen vegetal. Però el que no sap tot el món, és que el seu poder antioxidant és capaç de prevenir l’activitat negativa dels radicals lliures, ens ajuden a millorar l’aspecte i la salut de la nostra pell, del cabell i de les ungles.

Prevé malalties

La llimona és un poderós antibiòtic natural, desinfecta i tonifica les mucoses del nostre cos, ajudant a combatre les infeccions de la gola. La vitamina C ens ajuda a recuperar-nos de grips i refredats, a més d’activar els sistema circulatori, purificant-lo i ajudant en especial, a persones amb afeccions cardiovasculars i diabètics.

T’ajuda a baixar de pes

Els àcids d’aquesta fruita contenen fibra i són diürètics, per això afavoreixen la crema de greixos. Un got d’aigua tèbia amb suc de llimona en dejú durant uns dies, pot ajudar-te a combatre el restrenyiment i disminuir els gasos i la inflor abdominal, sempre i quan segueixis una dieta sana i equilibrada!

Altres cítrics

  • Taronja

Una de les fruites més populars i saludables, té un alt contingut de vitamina C i el seu sabor és incomparable, dolç i lleugerament agre segons la varietat.

  • Mandarina

Es podria definir com una taronja en miniatura. El seu sabor és més aromàtic i la pell més fàcil de treure, fàcil de menjar i d’emportar a tot arreu per un petit snack.

  • Llima:

Les seves propietats son quasi iguals que les de la llimona, d’aspecte és més petita i d’un color verdós.  Aquesta fruita és molt popular als països tropicals, es considera el cítric més exòtic i el seu sabor pot ser dolç o amarg.

  • Aranja:

De forma rodona i d’escorça normalment llisa, el seu exterior és d’un color més pàl·lid que el de la taronja però per dins, és vermellós intens. Com tots els cítrics, és rica en vitamina C, però el seu sabor és més amarg que el de la resta.

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *