Omple el teu rebost de sabors d’octubre

Comparteix

Amb l’arribada de l’octubre, ens endinsem de ple en la tardor, una època plena de colors, aromes i sabors intensos. Aquesta estació ens ofereix una gran varietat de fruites i verdures de temporada, que no només omplen els nostres plats de nutrients, sinó que també ens permeten gaudir del millor de la cuina local. Apostar per aliments de temporada és una excel·lent manera de cuidar la nostra salut, el medi ambient i mantenir l’agricultura local. Octubre té les seves pròpies fruites i verdures. Te’n fem una tria perquè omplis el teu rebost dels seus sabors.

Carabassa

És un aliment típic de tardor que funciona igual de bé en receptes dolces com salades. La seva polpa dura costa de pelar, però la seva riquesa nutritiva fan que l’esforç pagui la pena. La carabassa actua com un bàlsam digestiu gràcies al seu efecte antiinflamatori sobre l’estómac i l’intestí. A més, es considera depurativa i, si es consumeix amb regularitat, ajuda a regular el sucre sanguini. A més, la carabassa és una hortalissa rica en vitamines antioxidants. Per aprofitar millor les seves propietats es pot ratllar i afegir-se crua en amanides. La cocció reforça la seva dolçor.

Codony

El codony és una fruita aromàtica típica de la tardor. Amagat sota una pell de vellut, el codony és deliciosament perfumat però difícil de consumir cru per la seva duresa i pel seu sabor àcid i astringent. Per aquesta raó, és típic que es prepari en forma de codonyat, que algunes vegades pot ser excessivament ensucrat. La seva temporada és molt limitada i si voleu consumir-lo fresc només podreu fer-ho de setembre a novembre; per tant, octubre és el millor mes per gaudir de totes les seves propietats. S’acostuma a utilitzar per elaborar melmelades o compotes i, acompanyat de formatge o fruita seca casa molt bé.

Moniato

La temporada òptima comença a la tardor perquè és una planta amb origen tropical que no suporta altes temperatures. El color ataronjat d’aquest tubercle revela la seva riquesa en betacarotè, comparable al de la pastanaga. El moniato es pot menjar cuit o cru i dona molt joc a la cuina, ja que es pot gaudir en postres, guisats, farcits i fregit, com les patates.

Magrana

La temporada de la magrana és curta, però a l’octubre estan en el millor moment. La magrana conté una important quantitat d’antioxidants que ajuden a lluitar contra l’envelliment. També destaca el seu contingut en polifenols, que ajuden a disminuir el risc de patir diabetis i altres malalties metabòliques.

Castanya

I en un article sobre fruites i verdures típiques d’octubre no hi pot faltar la castanya. Aquests dies les trobaràs en parades al carrer, tot i que també les pots adquirir en mercats i fruiteries o inclús les pots collir al bosc i coure-les a casa. 

Una paperina de castanyes rostides és rica en hidrats de carboni i proporciona energia de forma lenta i gradual. Ara bé, a diferència d’altres fruits secs, aporta pocs greixos, per la qual cosa resulten més lleugeres del que s’acostuma a pensar: unes 200 calories per 100 grams.

L’octubre ens brinda una oportunitat única per gaudir del millor que la natura ens ofereix. Integrar les fruites i verdures de temporada a la teva dieta és una decisió intel·ligent per aprofitar totes les seves propietats. Així que omple el teu rebost de colors, sabors i nutrients que et prepararan per als mesos més freds 

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *