L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, anuncia que a més de la itinerància pels barris de la ciutat, cada any hi haurà una intervenció en un gran mural del Centre Històric
REGIDORIA DE JOVENTUT, FESTES, TRADICIONS I ESPORTS
L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, s’ha mostrat altament satisfet en fer balanç de la segona edició del Festival Lleida_potFest, després de visitar els quatre murals de grans dimensions que han pintat artistes de reconegut prestigi internacional en edificis del barri de la Bordeta la darrera setmana.
Després de saludar els artistes al costat de les seves obres, Miquel Pueyo ha manifestat que les previsions de l’organització s’havien complert i augurava la consagració definitiva del festival d’art urbà en la propera edició, que se celebrarà l’any vinent al barri de Cappont.
El paer en cap també ha explicat que, malgrat que el festival sigui itinerant pels diferents barris de la ciutat, cada any se’n farà un de nou al Centre Històric, tal com ha estat en aquesta edició al carrer Ronda Sant Martí.
L’alcalde, que ha assenyalat que el _potFest demostra que l’art urbà en murals de gran format pot enriquir i fer més agradable la visió de la ciutat, també ha fet referència a la contribució territorial de Lleida en l’eclosió d’aquest gènere artístic juntament amb Penelles i Torrefarrera. “Aquesta és la constatació que som capaços de sumar i de portar Lleida al món, perquè alguns dels artistes són reconeguts internacionalment i venen a la nostra ciutat a pintar durant una setmana i deixar constància de les seves obres”. Tall de veu M. Pueyo
El regidor de Joventut, Ignasi Amor, també ha expressat la seva satisfacció pel desenvolupament de la segona edició del _potFest. “Han estat set dies d’un festival en què, a més de posar Lleida al món, s’ha desenvolupat un procés de creació en uns espais que possiblement no eren visibles per la ciutadania, però que a partir d’ara passaran a ser elements d’atracció per contemplar aquest art urbà”, ha dit. Tot seguit ha afegit que “en embellir aquests espais de la Bordeta, es facilita a tothom el gaudi a la cultura i l’art”. Tall de veu I. Amor (1)
Ignasi Amor ha informat que a la web del Festival Lleida_potFest estan geolocalitzats tots els murals que s’han anat realitzant a la ciutat en aquestes dues edicions. Al mateix temps, ha anunciat el propòsit de treballar amb Turisme de Lleida un itinerari, per posar a l’abast de tothom aquestes mostres d’art urbà. Tall de veu I. Amor (2)
Cuatre +1
Les quatre intervencions a la Bordeta han estat obra de la nord-americana Miss Birdy, a la paret mitjanera de l’edifici del carrer Granadella, 18; de la valenciana Galleta Maria, al carrer Boqué, 7; del tarragoní Albert Bonet, a l’avinguda de les Garrigues, 68, i del professor de Belles Arts de Múrcia Carlos Callizo, a la cantonada de l’avinguda de les Garrigues amb el carrer Impressor Botet.
Callizo, que ha dedicat el seu mural al científic Joan Oró, ha incorporat una capa informativa a la seva obra, utilitzant les noves tecnologies. Mercès a un aplicatiu pel telèfon mòbil (Artvive) i la realitat augmentada que es projecta sobre el mural, pren vida el científic lleidatà a través de l’enregistrament d’una xarrada amb uns escolars.
L’alcalde Miquel Pueyo, que ha estat acompanyat durant el seu itinerari pels regidors Mariama Sall, Joan Ramon Castro, Jackson Quiñónez i Ángeles Ribes, també ha comptat amb la presència dels familiars de Joan Oró, que han agraït a Callizo haver triat la imatge del científic per immortalitzar-la en aquest mural.
A més dels quatre murals de la Bordeta, el festival ha inclòs la intervenció del reconegut artista urbà alemany Case Maclaim, que ha deixat la seva empremta artística en l’edifici del carrer Ronda Sant Martí, 10.
Paral·lelament a les intervencions d’aquests artistes, s’han desenvolupat una sèrie de tallers participatius oberts a la ciutadania.
El regidor de Joventut, Ignasi Amor, diu que “han estat set dies d’un festival que ha posat Lleida al món”
Per més informació visiteu la seva pàgina web: lapaeria.cat