Lleida viu amb solemnitat la Processó de la Verge dels Dolors

Comparteix

El paer en cap, Miquel Pueyo, acompanyat del bisbe Salvador, així com diversos regidors de la corporació, assisteix a l’acte organitzat per la Congregació de Nostra Senyora dels Dolors

FESTES

Els lleidatans i lleidatanes han viscut avui amb solemnitat la processó dels Dolors, que se celebra a la ciutat el Diumenge de Rams. El bisbe de Lleida, Mons. Salvador Giménez, i el paer en cap, Miquel Pueyo, han presidit la representació institucional que ha assistit a la processó penitencial, juntament amb la consellera de Drets Socials, Violant Cervera; el prior de la Congregació dels Dolors, Fernando Gràcia, i diversos regidors i autoritats civils i religioses locals. La Real i Venerable Congregació de Nostra Senyora dels Dolors de Lleida és l’organitzadora de la desfilada religiosa que recorre solemnement els carrers de la ciutat.

Els Armats dels Dolors han encapçalat la processó que està formada per diferents passos en representació dels set Dolors de Maria, les vestes de les respectives confraries, acompanyades de bandes de música o tambors, penitents i representacions plàstiques de la vida de la Verge. Un total de dotze grups escultòrics, que culminen amb el tabernacle de la Mare de Déu dels Dolors.

La processó d’aquesta marededeu data de l’any 1753 i surt de l’Oratori que porta el seu nom, situat al carrer Cavallers, que alhora és la seu d’aquesta Congregació. La processó està protagonitzada pels passos o misteris que subratllen els dolors que va patir Maria en conèixer el destí del seu fill i, especialment, pel de la Dolorosa, una imatge o talla de la Mare de Déu que plora en solitud.

L’itinerari ha sortit del carrer Cavallers i ha passat per les avingudes de Blondel i Catalunya, els carrers de Lluis Companys, Unió, Templers, Acadèmia, República del Paraguai, Alcalde Costa, Sant Antoni, Major i Cavallers, per tornar altre cop a l’Oratori.

Podeu consultar els actes del programa de la Setmana Santa a Lleida. 

L’esquadra romana dels Armats encapçala la processó penitencial formada per una dotzena de passos i grups escultòrics

Per més informació visiteu la seva pàgina web: lapaeria.cat

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *