BENEFICIS DEL CAFÈ

Comparteix

Sabíeu que el cafè és la segona beguda natural més consumida al món? La primera és el te.

Si sou d’aquelles persones que no podeu començar el dia sense abans prendre una tassa de cafè, us agradarà saber cinc dels beneficis que aquesta beguda us pot aportar i que potser desconeixeu. Abans d’això, aclarir que la dosis recomanable és d’entre 1 i 2 tasses de cafè al dia.

Millora la memòria

Segons un estudi publicat a la revista Nature Neuroscience, el consum regular de cafè millora la connexió neuronal del nostre hipocamp relacionat amb la memòria. Així, si prenem una bona dosi de cafeïna a les 7 del matí, assentarem millor la informació fins al migdia, segons aquest estudi dut a terme per la Universitat John Hopkins de Baltimore. Les propietats del cafè ajuden a lluitar contra el deteriorament cognitiu i, per això, se’l considera un element natural molt recomanable per fer front a l’Alzheimer.

Antidepressiu natural

El cafè pot ser també un excel·lent antidepressiu d’acció suau sense ocasionar efectes secundaris com alguns fàrmacs. Són diversos els estudis que han conclòs que el cafè actua regulant el nostre estrès per evitar que derivi en depressió. Una tassa al dia ajuda a bloquejar els receptors de la dopamina, el neurotransmissor relacionat amb l’ansietat i l’estrès. Si aquest neurotransmissor està sobreexcitat tindrem risc de patir un estat depressiu.

Alleuja el mal de cap coll i espatlles

El consum moderat de cafè ajuda a reduir el mal de cap. També hi ha estudis que afirmen que prendre cafè abans de treballar davant un ordinador redueix el risc de patir dolor articular. Alleugera el dolor tensional de coll i espatlles ocasionat per l’estrès o la sobrecàrrega muscular.

Permet baixar de pes

El cafè és ric en múltiples antioxidants i, per tant, ens permet accelerar el metabolisme, segons una investigació d’un hospital britànic. Però és important triar quin tipus d’edulcorant afegim a la beguda. En aquest sentit, cal dir que un dels més recomanables és l’estèvia. A més, cal recordar que el cafè és ric en vitamina B, fòsfor, calci, ferro i magnesi.

Ajuda a combatre l’envelliment prematur

Si per alguna cosa es recomana el consum de cafè és perquè conté molts antioxidants naturals que ajuden a prevenir l’envelliment prematur.

Així doncs, ja coneixeu alguns dels beneficis per a la salut que us pot aportar beure entre una i dues tasses d’aquesta beguda natural. Fem un cafè?

Es recomana una dosi d’entre 1 i 2 tasses diàries

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *