Sessió informativa de la 2a edició del FemCoop

Comparteix

En la primera edició es van crear quatres noves cooperatives i 8 nous llocs de treball: La Maleta Creativa, Pontelana, La Magrana i Obrint Portes

REGIDORIA DE JOVENTUT, FESTES, TRADICIONS I ESPORTS

L’Ajuntament de Lleida, a través de la Regidoria de Joventut, Festes i Tradicions, i Ponent Coopera oferiran el proper 7 d’abril, a les 17 hores, una sessió informativa per explicar en què consisteix la 2a edició del Fem Coop, un projecte que es va crear l’any passat amb l’objectiu d’impulsar l’emprenedoria i l’autoocupació dels joves mitjançant la creació de cooperatives que fomentin valors de justícia social, consum responsable, sostenibilitat i que proposin solucions innovadores per als reptes socials d’avui dia.

Aquesta segona convocatòria s’iniciarà el 21 d’abril amb sessions formatives que es realitzaran els dijous, de 18 a 21 hores, fins al 16 de juny. Pel que fa a la formació, gratuïta per als joves entre 18 i 35 anys, constarà de 9 sessions de dues hores que es realitzaran setmanalment a partir del dijous 21 d’abril de 2022. El curs el podran fer fins a 30 participants.

L’objectiu final és que els joves coneguin els principis i valors del cooperativisme, com funciona una cooperativa, quin tipus de cooperatives hi ha, com es constitueix, finançament, nocions de màrqueting i publicitat i que detectin necessitats reals de la ciutat de Lleida per redactar un pla d’empresa realista que doni resposta a aquestes necessitats. Els participants hauran de fer treball a casa, si s’escau, i podran fer tutories amb Ponent Coopera.  

Pel que fa al finançament, la Regidoria de Joventut, Festes i Tradicions, destinarà 15.000€ del pressupost 2022, per cedir-los en forma d’ajuts a cooperatives que han iniciat la seva activitat econòmica a partir de l’1 de gener de 2021. Per tant, s’hi podran presentar tant joves que han realitzat el curs formatiu i han realitzat el pla d’empresa com cooperatives ja creades. Així, el projecte Fem Coop!, que pretén que les cooperatives siguin una alternativa laboral per al jovent, obrirà la convocatòria d’ajuts el proper mes de juliol.

Creació de 4 cooperatives en la primera edició

En la primera convocatòria del Fem Coop! es van crear quatre cooperatives: La Maleta Creativa, Pontelana, La Magrana i Obrint Portes.

La primera edició es van inscriure 30 persones i es van iniciar 12 idees de projectes. Al programa van participar de forma regular 6 projectes, en diferents fases:

La Maleta Creativa (FAB LAB), Pontelana (llana ecològica), La Mangrana (revista cultural), El Rusc (plantes aromàtiques), Projecte de recuperació d’oli de cuina domèstic i palets de La Mariola i serveis de suport a persones migrades en situació administrativa irregular.

S’han realitzat (i s’estan realitzant) més de 200 hores de tutories individualitzades als projectes.

S’estan creant 3 noves cooperatives: Pontelana, La Mangrana, La Maleta Creativa, que crearan 6 llocs de treball nous.

Es consolida la cooperativa Obrint Portes i els seus 2 llocs de treball que opta als ajuts per a cooperatives creades amb un any d’antiguitat i no només les de nova creació.

Per més informació visiteu la seva pàgina web: lapaeria.cat

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *