Millora el teu espai de treball a casa

Comparteix

Una de les coses que ha canviat la pandèmia ha sigut la manera de treballar, imposant-nos el teletreball a la majoria d’empreses.

Treballar des de casa implica estar moltes hores al nostre domicili i, per tant, és important crear una zona específica per aquesta tasca. Ha de ser un lloc còmode on estar tranquils, on poder concentrar-nos i així augmentar la nostra productivitat. Si t’interessa saber com decorar el teu espai de treball a casa per poder a què sigui pràctic i inspirador, et donem alguns consells per millorar-lo.

Potser, sense donar-nos conte, ja tenim un espai creat per treballar reutilitzant la taula del menjador, aprofitant el sofà o l’illa de la cuina. Així i tot, hem de saber diferenciar l’espai de treball amb el d’oci, sols així s’aconsegueix desconnectar un cop acabada la jornada laboral.

Galeria

És aconsellable evitar treballar al dormitori, ja que és on descansem i desconnectem

Si pots, busca un lloc on entri llum natural, a prop d’una finestra on poder ventilar la zona i controlar la claredat amb cortines i persianes en cas que la llum sigui massa directa. Si no és possible això, utilitza una llum càlida de tons grocs, ja que la llum blanca és més agressiva a la vista. Si t’asseus en una cadira, assegurat que és còmoda i puguis recolzar bé l’esquena i els braços, incorporant coixinets ergonòmics si ho necessitessis.

Organitza l’ambient, ja que està científicament comprovat que l’organització física de l’entorn col·labora amb l’organització interna i emocional. Incorpora elements d’emmagatzematge per estris i materials que ajudin a tenir la zona neta i organitzada, tenint en compte de deixar l’espai net d’instal·lacions de cablejats, endolls que utilitzem habitualment i l’encaminador (en anglès router).

Pel que fa la decoració, els colors clars o pastels per les parets et donaran una sensació de calma i relaxació, així com decorar-les amb imatges o fotografies que t’inspirin. Per ajudar-te a concentrar i organitzar-te, ajuda’t de calendaris o notes de paper adhesives, també personalitzaran el teu entorn de treball.

Un espai de treball tranquil i lluny de sorolls molestos, permetran la teva concentració. Si no fos possible restar lluny de sorolls, pots optar per escollir música de melodies tranquil·les i acústiques. Prova-ho!

Finalment, per donar-li un toc personal, escull un ambientador que t’agradi, unes espelmes aromàtiques o potser encens, ja que els aromes influeixen de manera notable al cervell, provocant així sensacions de benestar i plaer que en tema laboral, poden estimular a la productivitat.

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *