El nou Govern de la Paeria planteja el trasllat de l’Aula de Teatre a la Llotja

Comparteix
Alcalde Larrosa: “La Casa del Teatre també ha de servir per treballar la internacionalització de les companyies”

El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha plantejat convertir la Llotja en la Casa del Teatre de la ciutat de Lleida. L’alcalde, acompanyat dels regidors Pilar Bosch i Xavier Blanco, ha compartit amb els treballadors i les treballadores de la regidoria de Cultura aquesta intenció com una mesura per dinamitzar i recuperar la centralitat cultural de l’equipament.

“La Casa del Teatre” també ha de servir per treballar la internacionalització de les companyies, alhora que dinamitzar la Llotja i obrir-la a diferents disciplines artístiques i culturals”, ha posat de relleu el paer en cap.

Entre els eixos treball per projectar la capitalitat cultural de Lleida hi ha avançar en la divulgació cultural, impulsar campanyes de màrqueting per posicionar Lleida com a capital cultural, internacionalitzar les empreses culturals, impulsar un model de governança de la cultura, amb la implicació dels agents culturals i dels experts en la presa de decisions, així com preservar i projectar el patrimoni.

Larrosa ha ressaltat la importància de recuperar i empoderar el Consell Municipal de Cultura, com a òrgan que impliqui els experts en la presa de decisions, per tal d’elaborar un pla estratègic que englobi iniciatives per projectar la capitalitat cultural de Lleida.

Visita a Joventut i Educació

Posteriorment, l’alcalde i els regidors Pilars Bosch i Xavier Blanco han visitat les dependències municipals de la Palma – Lleida Jove on també s’ha posat a disposició dels tècnics i les tècniques per seguir avançant en polítiques pensades per als joves, que els interessin i que se’n sentin partícips. “Hem de parlar i ocupar-nos de les seves inquietuds com les qüestions laborals i d’habitatge, així com recuperar la confiança en les administracions, perquè no se’n sentin tan allunyats i allunyades”.

Com ha manifestat en les diferents seus municipals que ha visitat, l’alcalde el treball i les accions que es portin a terme han de ser transversals. Així, l’educació i l’ocupació han d’anar alineades per estimular els joves, de la mateixa manera que s’han de vincular, entre altres, amb l’emprenedoria, l’habitatge o la mobilitat perquè els joves puguin emancipar-se i que la ciutat tingui la capacitat per retenir el jovent i el seu talent.  

Larrosa ha assegurat que l’educació és un element fonamental per entendre la ciutat i per la qual s’aposta fermament com a Ciutat Educadora que és. El paer en cap s’ha interessat pels programes que estan en marxa a la Regidoria, les activitats d’estiu o l’evolució de les preinscripcions a les escoles bressol municipals.

Per a més informació visiteu la seva pàgina web: lapaeria.cat

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *