Colors desconeguts per una estació nova

Comparteix

Els colors formen part del nostre dia a dia, així com el llenguatge. Una persona pot distingir entre 150 colors diferents i aquest, pot adoptar característiques diverses segons la il·luminació i la saturació que se li apliqui, i per això, el número de tonalitats que podem arribar a veure d’aquests colors són casi set milions i mig.

Actualment, existeix el sistema Pantone, una guia de colors que estan identificats amb un codi per tal de crear un llenguatge cromàtic universal que permeti a marques i productes prendre decisions crítiques relatives al color. La percepció del color depèn de diferents factors: el material, el tipus de paper, el teixit, la superfície, l’entorn, la il·luminació, la llum del dia…

Sabies que hi ha tonalitats de colors que de ben segur, no n’has sentit mai a parlar? I les seves aplicacions en decoració, creen atmosferes molt plaents a la vista:

  • Color Vinca: és un color intermedi entre el blau cel i espígol, comunament anomenat blau lavanda. El seu referent són les flors de vinca, un gènere d’espècies d’herbes tropicals americanes. Aquesta tonalitat és ideal per a petites decoracions que donin un aire fresc i a la vegada dolç.
  • Color Gris Pissarra: es denomina així el color girs fosc amb tonalitats bavoses, un color semblant a la roca pissarra. En anglès el seu nom és “Slate”, i és una tonalitat freda que combina perfectament amb materials de fusta.
  • Color Verd Sacramento: aquesta tonalitat de verd recorda als colors del bosc. És un verd fosc poc comú en la decoració, sobretot en zones de molta llum solar. A la vista, provoca una sensació de serenitat i pau, que combina perfectament amb decoració exòtica i càlida de tonalitats daurades.
  • Color Niàgara: aquest color blau pastel ens recorda a les aigües del mar, és una tonalitat fresca que combinat amb colors blancs, pot recrear un escenari tranquil i harmoniós.
Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *