EL BAMBÚ COM A ELEMENT DECORATIU

Comparteix

Alguna vegada, ja sigui en altres cases o per la televisió, haurem vist algun tipus de decoració realitzada amb bambú, un material molt útil i atractiu per a crear ambients chill out, de relax o simplement per donar-hi un toc personal i diferent. El bambusoideae, més conegut com Bambú, és el nom d’una subfamília de plantes que pertanyen a la una de les famílies botàniques més extenses i importants del planeta, les gramínies. Els bambús poden ser plantes petites de menys d’un metre o bé gegants, d’uns 25 metre d’altura. Per això, són fàcils de poder aprofitar en qualsevol racó, ja que ens permeten fer qualsevol tipus d’objecte i decoració gràcies a les seves conegudes canyes.

El bambú pertany a una de les families botàniques més extenses i importants del planeta. En decoració, aquesta planta dóna infinites possibilitats com a element decoratiu, ja que es pot adaptar als dissenys actuals i contemporanis aportant una bellesa natural i ecològica.

La decoració amb bambú, però, està per sobre del valor estètic, ja que aquest material contribueix a que casa nostra sigui més respectuosa amb el medi ambient gràcies al seu caire totalment ecològic. A més d’aportar un toc zen, controlarà també l’harmonia de l’habitatge creant espais dinàmics, moderns i inspiradors. 

El bambú, normalment, es relaciona amb un estil colonial, oriental o per a la decoració exterior, però no té perquè. Actualment, hi ha milers d’idees on el bambú pot actuar com a element decoratiu, ja que es pot adaptar als dissenys actuals i contemporanis aportant una bellesa natural.

EL TERRA I EL SOSTRE

Un dels llocs on més s’utilitza el bambú és el sostre i el terra de casa. Col·locant-lo en aquests llocs, aquest material contribuirà a la calidesa de l’espai i, al sostre, farà que baixi visualment l’altura donant-li a l’espai un toc més acollidor. Per a aquests llocs, el bambú Moso és uns dels més resistents, ja que la seva duresa supera la de la fusta del roure i fa que també sigui aptes per a portes, mobles o cadires. 

ESTORES I PARETS

Si t’agrada la decoració d’estil ètnic, una bona opció per a l’espai és utilitzar el bambú amb tons més aviat foscos, com tonalitats marrons, i crear parets totalment fetes d’aquest material, ja que es tracta d’una solució atemporal a l’hora de vestir les diferents habitacions i que conjugaria perfectament amb l’estada elegant d’estètica zen que es vol aconseguir. 

ARMARIS I MOBLES

El bambú també dóna la possibilitat de folrar portes d’armaris o realitzar mobles sencers a partir de les canyes. Amb la combinació de diferents tonalitats o amb altres materials com la fusta, el bambú destacarà de la resta ja que es tracta d’un material molt característic i visualment atractiu dins d’un mateix espai, encara que els altres elements siguin diferents. Des de sofàs i cadires, fins a taules o portes, el bambú es pot instal·lar en gairebé totes les superfícies. 

ELEMENT DECORATIU

A part de les utilitats anteriors en decoració, el bambú també es pot utilitzar com a simple element decoratiu pròpiament, és a dir, unes canyes dins d’un gerro, crear parets per dividir un mateix espai, utilitzar-lo com a complement de gamma a les parets d’un únic color… i és que les possibilitats són infinites. El resultat esdevindrà molt acollidor, elegant i sofisticat i tot, sense necessitat de fer obres o realitzar grans canvis per a crea un nou estil en la nostra decoració. 

El bambú Moso és un dels més resistents, ja que la seva duresa supera la de la fusta del roure, fet que el fa apte per folrar portes, mobles o cadires.

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *