Vols canviar el sòl de la teva llar?

Comparteix

Canviar el sòl de casa és una de les reformes més satisfactòries, ja que dona un aspecte totalment renovat. Si acabes d’adquirir un pis, una casa o simplement estàs pensant en canviar el sòl de la teva llar, però tens dubtes i no saps quin optar, en aquest article t’expliquem quines varietats hi ha i els factors a tenir en compte.

Sòls de fusta

Són els que més s’instal·len en habitatges nous, ja que el material natural resulta donar una estètica molt acollidora i té una bona durabilitat, sempre i quan es vagi envernissant i escatant.Són bons aïllants tèrmics, resistents, confortables i agradables al tacte. L’inconvenient és el seu preu elevat i el manteniment quasi constant. Tenen un gran poder d’absorció i per això, s’ha de fer especial compte amb els líquids i els productes de neteja que utilitzem. Instal·lar un plat de dutxa amb sòl antilliscant és una solució fàcil i segura per evitar caigudes.

Sòls laminats

Són aquells més utilitzats, resulten fàcils d’instal·lar i més econòmics que els sòls de fusta. Són làmines de diferents materials premsats derivats de la fusta i es caracteritzen pel seu fàcil manteniment. Aquests materials permeten una major adaptació als colors i a la decoració de tota mena d’immobles gràcies a la seva varietat en tonalitats. No es descoloreixen ni deterioren fàcilment, ni tampoc necessiten ser acoltellats, per la qual cosa, si es tria una qualitat concorde a l’ús que es donarà al sòl, poden durar tota la vida. L’inconvenient és la poca resistència a la humitat, per això no és aconsellable instal·lar-lo en banys o cuines.

Sòls de microciment

És un sòl d’última tendència que té la particularitat de ser una superfície contínua, la qual cosa evita els problemes que generen les juntes de rajoles. La seva composició és ciment, resines, additius i pigments minerals amb els quals es poden aconseguir diferents tonalitats iuna àmplia varietat de textures i colors. No es pot netejar amb productes abrasius com el lleixiu i són fàcils de ratllar, per això no és recomanable aplicar protectors a les potes dels mobles de casa.

Sòls de marbre

Són sòls de pedra, un material natural fred i de gran resistència, molt utilitzat en les zones geogràfiques més caloroses. Estèticament és molt elegant, de gran bellesa i riquesa cromàtica, però el preu és elevat. Aquest sòl es presenta en forma de rajola, mosaic o sòl líquids i no sempre serà una característica positiva que sigui fred. També és sensible a líquids que puguin ser corrosius.

Sòls ceràmics:

És una de les tipologies de sòl més utilitzades al nostre territori perquè existeixen importants fàbriques de sòls ceràmics que són capdavanteres en el mercat i marquen tendència. El manteniment és senzill, no absorbeix la humitat i té una gran varietat de dissenys i preus. També es tracta d’un sòl fred, per això no sempre serà l’ideal per certes zones de casa. Si la qualitat del material no es bona, pot trencar-se amb objectes d’un pes rellevant.

Renovar el sòl de casa dona un aspecte diferent i modern, saps quin és el que més fa per a tu?

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *