Els vidres als automòbils

Comparteix

Els vidres del nostre automòbil també formen part de la nostra seguretat en el vehicle, encara que molt poques vegades se’ls  hi dona la importància  que mereixen.

Per parlar de la visió adequada del conductor s’ha de tenir en compte tant la visió de la part davantera , com la dels costats i la del darrere. Per això, és important que les llunes dels parabrises i vidres estiguin en perfecte estat, sense cops, rallades ni esquerdes. 

Un vidre es pot trencar sobtadament, ja sigui per un petit cop, per un canvi de temperatura o per un impacte directe, independentment del temps que tingui aquest vidre. A més, en un moment donat ens poden arribar a immobilitzar el vehicle i no deixar-nos continuar amb el nostre recorregut. 

La lluna del parabrises és laminada, és a dir, es fabrica en varies lamines o “capes” per a millorar la resistència i en conseqüència la durabilitat. 

Un impacte al parabrises pot reduir la resistència del vidre en més d’un 60%, a més de dificultar la teva visió. Hem de tenir en compte que, per la seva ubicació, el risc de rebre impactes mentre el cotxe està en funcionament, és molt alt. Per tant, cal acudir ràpidament a un taller especialitzat en cristalleria. 

D’altra banda, els vidres dels automòbils poden tenir un lleuger tintat per a mitigar l’acció lluminosa del sol, aquest però ha de permetre una òptima visió en condicions de visibilitat reduïda ( nit, pluja…). En casos de pluja, molts vehicles, actualment incorporen un sensor de pluja, aquest dispositiu activa el funcionament de les escombretes eixugaparabrises i ajusta la velocitat d’aquestes automàticament quant detecta la humitat de l’aigua, permeten una visió adequada. 

També ens trobem amb vidres tèrmics, aquells que incorporen un dispositiu elèctric per al seu desentelat. Generalment, aquest dispositiu va al vidre del darrere i funciona mitjançant l’acció de pas de la corrent a través d’uns filaments, aquests escalfen la lluna per a evaporar la condensació de l’aigua acumulada.

Vindres automòbil

És important que les llunes dels parabrises i vidres estiguin en perfecte estat, sense cops, rallades ni esquerdes

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *