POSADA A PUNT DE LA PISCINA

Comparteix

L’estiu arriba i és moment de començar a preparar les piscines per a l’època de bany. Si teniu la sort de disposar-ne d’una, sigui d’obra o prefabricada, us expliquem alguns consells per al manteniment d’aquests equipaments tan preuats per combatre els mesos més calorosos de l’any.

Aprofitar l’aigua d’anys anteriors ja no és una opció, sinó una obligació derivada de les limitacions en el consum del decret de sequera. Sabíeu que si realitzeu un tractament correcte de l’aigua de la vostra piscina podeu mantenir-la en bones condicions durant cinc o sis anys? Així doncs, un bon manteniment de l’aigua de la piscina passa a ser l’opció més encertada. A continuació us fem una sèrie de recomanacions perquè la vostra piscina llueixi en perfectes condicions.

1. CLOR I PH

Cuidar l’estat de l’aigua és una de les tasques de manteniment més importants, tant per la salut dels banyistes com per la durabilitat del vas. Eviteu taques a la piscina o que l’aigua tingui algues amb el clor. El clor és un element imprescindible, ja que elimina microorganismes com els bacteris, fongs i paràsits desinfectant l’aigua de la piscina.

Una altra opció eficaç pel correcte manteniment de l’aigua i aparell ecològic pel medi ambient és el sistema de cloració salina, una solució sostenible on evitareu l’ús de productes químics perjudicials per als ecosistemes.

Procureu també ajustar i revisar amb freqüència el pH, ja que d’aquest depèn l’estabilitat i l’actuació de la resta de productes de neteja de l’aigua. El pH és una mesura del grau d’acidesa de l’aigua i heu de recordar que els valors òptims se situen entre un 7,2 i 7,6. Si el pH de la vostra piscina supera aquests marges, els banyistes poden patir irritacions a les mucoses i als ulls.

2. NETEJA

La feina de netejar el fons de la piscina i també la línia d’aigua per eliminar fulles, insectes i altres partícules, és una més i, sovint, més feixuga que el control dels productes. Malgrat això, és una tasca que s’ha de fer sovint durant els mesos d’estiu. També s’aconsella la neteja del filtre de l’skimmer (reviseu l’estat del cistell i retireu els trossos més grans de brutícia) i el de la bomba depuradora un cop cada dues setmanes, fent servir per a aquest últim la mànega a pressió del jardí.

3. HIBERNACIÓ

Aquesta és una tasca que heu de realitzar cada any, quan la temporada de bany hagi finalitzat i la temperatura ja no superi els 15 graus. Es tracta de fer una neteja una mica més a fons del vas de la piscina, aplicar un tractament de xoc amb clor i protegir-la amb una lona adequada. Aquest accessori, anomenat també cobertor, farà diverses funcions de manteniment que a simple vista no es tenen en compte: mantenir neta durant més temps l’aigua, protegir la piscina de les gelades de l’hivern i també actuarà com a element de seguretat pels més petits de la casa, evitant que puguin caure dins de la piscina.

Les piscines, com tots els equipaments, poden tenir una vida útil llarga i sense avaries si en garantim el bon funcionament. Un bon manteniment de l’aigua us estalviarà costos i a més serà més sostenible. Comenceu a implementar aquestes bones pràctiques i gaudiu d’una piscina fantàstica durant molt de temps.

Un bon manteniment de l’aigua us estalviarà costos i a més serà més sostenible

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *