Tornada a l’escola. Teniu tot apunt per començar?

Comparteix

Quan comença un nou curs escolar, es necessita temps per organitzar tot el material, els horaris i les activitats que es faran durant l’any. La rutina torna a canviar per quedar-s’hi i pares i mares comencen a planificar tot el que cal perquè els seus fills comencin amb bon peu el curs. I és que cal entrar en aquesta nova etapa de manera motivada per aprofitar al màxim el temps, ja sigui des del punt de vista acadèmic com personal.

Molts cops, començar el curs és sinònim d’ajustar-se el cinturó. Any rere any moltes famílies veuen com han de fer front a una despesa extra just a la tornada de les vacances. Una manera de donar solució a aquest problema és reutilitzar els materials necessaris per començar un curs, ja que resulta ser tasca efectiva,  sostenible i econòmica. Serà ideal revisar els utensilis de l’any anterior i aprofitar llibretes, bolígrafs i carpetes per no haver de llançar-nos a fer una compra compulsiva. Un altra tasca que podem realitzar abans de començar és fer un calendari per organitzar tasques i activitats extraescolars de la canalla. Amb una cartolina, una pissarra o imprimint una plantilla que podem trobar a google, serà molt fàcil organitzar horaris i per poder estar al dia de tot.

S’ha de pensar en deixar un bon espai d’estudi perquè els nous alumnes es puguin concentrar fàcilment i els hi resulti més còmode posar-se a fer feina i deures a casa. Serà el moment ideal per fer un repàs de la taula, la cadira, els calaixos, els organitzadors i els complements necessaris pels estudis, així com dels elements tecnològics, ja que són els aparells més cars i que cal tenir en compte abans de començar i evitar qualsevol ensurt. La motxilla és un altre element essencial, ja que és l’encarregada de dur els materials esmentats anteriorment. Cal tenir en compte els aspectes més importants com els tirants i el respatller de la motxilla, si són amples i encoixinats, s’obtindrà millor postura corporal. Finalment, serà més còmode portar la motxilla sobre rodes, però actualment no és una tendència moderna en els joves adolescents.

Un altre element indispensable són les agendes, avui en dia n’hi ha de tot tipus, colors i formats perquè s’adeqüin segons la feina, estudis, necessitats i preferències de cada persona. Portar un control de tots aquests elements, farà que la tornada a l’escola sigui molt més fàcil!

Dur una bona organització ens ajudarà a dur la rutina escolar de manera excel·lent.

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *