Saps com cuidar les teves plantes?

Comparteix

Ets la típica persona a la que li agraden les plantes però no aconsegueixes mantenir-les vives? Si la teva resposta és afirmativa, aquest article t’interessarà.

Potser una de les causes d’aquest fet és perquè passes poc temps a casa, sense temps de mantenir les teves plantes cuidades como es mereixen. Potser és perquè no reben la llum suficient, o l’aigua que els hi pertoca per poder créixer, ja que les regues de tant en tant, quan les veus ja una mica músties. Bé, et donem una sèrie de consells casolans per evitar que les teves plantetes d’interior acabin sacant-se i puguin creixin contentes i saludables.

  • Analitza quin tipus de planta tens o quina vols adquirir. Ara, amb les noves tecnologies i google, és fàcil identificar-les per poder saber què necessiten, la freqüència de reg, les zones de casa on millor s’adeqüen, la temperatura que necessiten…
  • Fes un calendari setmanal per marcar els dies que les regues. Sembla difícil, però no ho és! Enganxa’l a la nevera per poder-lo tenir fàcilment a la vista i saber ràpidament els dies que s’han regat i els que no.
  • La calefacció i l’aire condicionat no és un factor agradable per a les plantes, sobretot si són de tipus tropical. Intenta col·locar-les lluny del radiador, ventiladors i en general, aparells que serveixin per optimitzar la temperatura de la llar.
  • Per reviure les plantes que ja tenim, et recomanem revisar els testos, ja que han de tenir forats a la part inferior perquè les arrels puguin créixer i absorbir l’aigua, i un platet que recolzi aquest test o una torreta més gran que el recobreixi. Si els forats no hi són, extreu-ne el seu contingut i afegeix-li unes pedres a la part inferior abans de tornar a posar-hi el subsol i la planta en qüestió, d’aquesta manera les arrels podran créixer. 

Un cop segueixis aquests petits consells, segurament obtinguis algun resultat. Però si finalment et rendeixes perquè no trobes el temps per cuidar-les, et recomanem adquirir plantes artificials, l’alternativa perfecta per crear racons verds sense esforç.

*Si vols obtenir un extra de nutrients per les teves plantes sense haver de gastar diners, apunta’t aquest truc: en un recipient amb aigua calenta, afegeix-li una pell de plàtan i deixa que reposi durant 12 hores. L’aigua resultant utilitza-la per regar, ja que contindrà magnesi i potassi que ajudarà a les teves plantes a créixer més saludables. 

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *